Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Recuperem el periodisme cultural

El pròxim 19 de novembre arriba la setena #EscolaDirecta, a càrrec del periodista musical Nando Cruz i organitzada conjuntament amb el mitjà digital de l'Hospitalet de Llobregat Districte 7. En aquesta ocasió, dediquem l'espai de formació a entendre qui decideix què és cultura, què ens fan mirar, llegir i escoltar, i com hem de triar i apropar-nos a les manifestacions culturals per anar molt més enllà dels interessos de mercat

| Eleptric

Les indústries culturals han convertit el periodisme en una pota més del departament de promoció dels seus productes. Els mitjans ens informen, només o principalment, d’allò que cal que consumim en cada moment, la qual cosa provoca no només que el periodisme cultural renunciï sovint a la seva mirada crítica i de denúncia, sinó que també abandoni, invisibilitzi i menystingui aquelles manifestacions culturals que queden fora dels interessos del mercat.

A l’#EscolaDirecta analitzarem amb el periodista musical, Nando Cruz, els vicis i les inèrcies del periodisme cultural per tenir una visió més crítica sobre els continguts de les seccions de cultura dels mitjans d’informació. També buscarem escletxes per exercir l’ofici amb voluntat transformadora: escletxes que passen per la tria dels temes sobre els quals informar fins a la mirada amb què ens apropem o la manera d’explicar-ho.

Bona part d’aquesta jornada sobre periodisme cultural tindrà com a marc de referència la secció “Otros Escenarios Posibles publicada a El Periódico de Catalunya entre 2016 i 2020. El taller també tindrà un vessant pràctic on treballarem a partir d’exemples concrets: concerts o esdeveniments culturals de qualsevol mena als quals hauran assistit dies abans les persones que s’inscriguin. Et detallem la informació amb la inscripció, però caldrà assistir a un espectacle cultural, a triar amb amplitud de mires: músics de carrer, festes majors, cases okupes, bars de barri, concerts en sales, etc.

 

Recuperem el periodisme cultural
A càrrec de Nando Cruz

Divendres 19 de novembre
De 17 h a 21 h
Sala d’actes de La Comunal
(Riera d’Escuder 38, Barcelona)
Inscripcions i preus, aquí

17.00-17.30: Com funciona el periodisme cultural? Vicis i inèrcies.

17.30-18.00: Com fer un periodisme cultural amb voluntat transformadora?

18.00- 18.45: Aprenentatges a partir de la secció “Otros Escenarios Posibles

19.00-21.00: Pràctica: com triar, què triar, on mirar, com mirar, com explicar

 

Per qualsevol dubte o qüestió, pots escriure’ns a directa@directa.cat

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!