Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Sobrevivint a quatre rodes

La periodista Jessica Bruder traça un retrat fidel de qui dibuixa els marges del sistema, d’una de tantes peces necessàries perquè tot seguisca girant

Precarietat, incertesa, dificultats econòmiques. Són paraules que defineixen el dia a dia de cada vegada més gent per tot arreu. Als Estats Units, una comunitat que ho viu de primera mà és la dels workampers, treballadors itinerants que es desplacen en autocaravanes per tot el país i enllacen treballs de baixa qualificació per subsistir. És la història que en País nómada ha intentat reflectir la periodista Jessica Bruder, qui al llarg de tres anys es va submergir en este univers acompanyant les vivències de Linda May, protagonista del llibre.

Amb el nom de Nomadland, l’obra ha estat portada a la gran pantalla per la directora Chloé Zhao, i guardonada amb el premi a la millor pel·lícula en la Mostra, a Venècia.

Així doncs, les conseqüències de l’última gran recessió (deutes, desnonaments, subsidis ínfims, etc.) van donar forma a una crua realitat que –amb el seu transport com a mitjà de vida– s’amaga darrere de l’esplèndida imatge amb què moltes voltes se’ns presenta el gegant nord-americà.

Al remat, ens trobem davant d’un retrat fidel de qui dibuixa els marges del sistema, d’una de tantes peces necessàries perquè tot seguisca girant.

Article publicat al número 520 publicación número 520 de la Directa

LLIBRE

'País nómada'
Jessica Bruder
Traducció de Mireia Bofill Abelló
Capitán Swing
319 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!