Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

TMB es fa enrere i readmet el conductor d'autobusos Juan Ramiro

El 20 d'abril és previst que se signi l'acord de readmissió d'un altre treballador també acomiadat. Des de la CGT es mostren satisfets i consideren que Jaume Collboni ha cedit davant l'amenaça de boicot dels seus actes electorals

El 24 de març TMB va readmetre el sindicalista i conductor d'autobusos acomiadat | Roser Gamonal

Divendres 24 de març va tenir lloc la conciliació entre la direcció de TMB i la secció sindical de la CGT a l’empresa. Amb ella, el delegat sindical Juan Ramiro i conductor d’autobusos aconseguia revocar l’acomiadament i ser readmès amb una sanció de sis mesos. La signatura arribava després d’un primer acord verbal assolit deu dies abans enmig d’actes de protesta de la plantilla contra directius de TMB i del PSC. L’altre treballador acomiadat també ha aconseguit fer recapacitar l’empresa i el 20 d’abril és previst que se signi el seu acord de readmissió.

“Vam veure que sense pressió no hi hauria negociació: això no és cap frase feta, és la realitat”, destaca Ramiro, que es mostra “molt satisfet”

“Vam veure que sense pressió no hi hauria negociació: això no és cap frase feta, és la realitat”, destaca Ramiro, que es mostra “molt satisfet” per la reacció de la gent, amb presència de membres de Bescanvi, COS, ACTUB, Solidaritat Obrera i molta gent de la CGT en les mobilitzacions. El sindicalista destaca l’encert de les protestes encarades a les eleccions municipals: contra el candidat Jaume Collboni, que és del mateix partit que Laia Bonet, l’actual presidenta de TMB. “Sabíem que l’aspirant era qui tenia menys necessitat de soroll”, subratlla; en seguien l’agenda i hi protestaven a tot arreu. Al cap d’un parell de propostes, un assessor d’imatge de Laia Bonet va sortir a parlar-hi i els sindicalistes van exposar les seves demandes. “‘Si no solucioneu això, hi haurà soroll en tots els actes electorals’: aquest era l’eix de la nostra força. Tenien por de la repercussió dels actes, no són de la nostra classe”, assevera Ramiro.

“Hem d’aprendre a fer servir la nostra força en el moment adequat: convé saber esperar i trobar el moment. Encara no havíem convocat cap dia de vaga. Només amb dues protestes, aquesta gent ja va tenir por i es va avenir a negociar”, subratlla Ramiro. El de la CGT també posa en relleu que el conflicte ha servit perquè la gent, fora de les sigles, vegi que tenen força com a col·lectiu, “hem demostrat que tenim eines més enllà de la vaga o rodes punxades…”. El delegat critica que el comitè d’empresa s’hagi posat de perfil durant tot el conflicte.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!