Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Tornem el 28 d'agost!

La publicació de continguts s'aturarà durant el període comprès entre el 29 de juliol i el 27 d’agost. Mantindrem a través de les xarxes socials la difusió en obert dels continguts publicats enguany a l'edició en paper. Podeu fer servir el cercador per recuperar els articles que més us interessen del web i consultar els exemplars complets a través de l'hemeroteca

El web de la 'Directa' no s’actualitzarà des del dissabte 29 de juliol fins al diumenge 27 d’agost | Arxiu

El web de la Directa no s’actualitzarà des del dissabte 29 de juliol fins al diumenge 27 d’agost. Concebem aquest temps com un espai per tenir cura de nosaltres mateixes i tornar el curs vinent amb motivacions i energies renovades per continuar construint entre totes un mitjà cooperatiu fort i útil per a la transformació social. Durant aquestes quatre setmanes compartirem a les xarxes socials una selecció de continguts publicats durant aquest curs. Per Facebook i Twitter es llançaran en obert articles, entrevistes i reportatges de les seccions de l’edició en format paper, així com una selecció de columnes i fotogaleries publicades en l’edició digital.

Després d’un procés de més de dos anys de decisions, debats, proves, suors i gaudis, enguany la Directa ha entrat en una nova etapa per a oferir més profunditat, més periodisme, més investigació. Hem deixat enrere el quinzenal, i l’edició impresa s’ha transformat en una revista mensual de 64 pàgines, el doble, amb més il·lustracions i fotografies, i una maquetació més esponjada, que permet respirar mentre es llegeixen els reportatges, els articles i les entrevistes.

Tornarem a la rotativa, les bústies i els punts de venda el 4 de setembre. Ja estem treballant en els continguts

L’últim exemplar imprès de la temporada ha estat el número 569, amb un reportatge d’obertura sobre els principals altaveus mediàtics de l’onada reaccionària i de l’extrema dreta, un fenomen que també s’ha produït a Internet. En aquest número també podeu trobar el suplement “Coopetita”, setze pàgines d’activitats per sembrar la llavor del futur, elaborat en col·laboració amb la Universitat d’Estiu del Cooperativisme. Les ganes d’innovar han provocat que enguany ens atrevim a unir l’humor i el periodisme en el quadern “Desistiu”, un monogràfic encartat en l’últim mensual. En la meitat periodística de “Desistiu”, hi trobareu tres articles que aborden la precarietat juvenil de temporada, el model turístic de masses a les xarxes i el llegat del franquista sol i platja. En l’altra meitat, podeu llegir els continguts humorístics.

Durant aquest període de descans, teniu l’opció de fer servir el cercador per consultar en obert els exemplars complets dels números que hem publicat durant el curs o trobar les notícies de les temàtiques que més us interessen. Tornarem a la rotativa, les bústies i els punts de venda el 4 de setembre. Ja estem treballant en els continguts.

Us recordem que hem conclòs el curs amb l’assemblea general de la cooperativa Directa SCCL, de la qual us podeu fer socis i sòcies. La vam celebrar el passat 22 de juny a La Comunal (Sants, Barcelona) i a l’Espai Comú (Benimaclet, València). En aquesta trobada vam tancar els comptes de 2022 i vam valorar la primera meitat d’enguany. Tanquem el curs molt contentes i agraïdes per la confiança que les lectores, subscriptores i sòcies heu dipositat en el mitjà. I esperem poder continuar ampliant la base social que fa possible el projecte. No oblideu que si voleu rebre el primer número de setembre, us podeu subscriure ací.

Gaudiu del que queda d’estiu!

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!