Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Un cant agredolç a la maternitat

Núria Cela (Nuri Total) ha sorprès amb un llibre-disc dedicat a la maternitat, mirant-la des de diferents perspectives, de la més irònica a la més dramàtica, de la més quotidiana a la més onírica

Núria Cela ha escollit el suggeridor nom de Nuri Total per entomar la seva carrera artística, i ens ha sorprès amb un llibre-disc dedicat a la maternitat, mirant-la des de diferents perspectives, de la més irònica a la més dramàtica, de la més quotidiana a la més onírica. I ho ha fet amb l’ajut de la il·lustradora Aina Sallés, que ha plasmat les seves composicions en una sèrie de coloristes imatges que sovint s’apropen al surrealisme sense deixar de reflectir la dura realitat.

Alternat al castellà i el català, Nuri Total aborda l’embaràs i el postpart d’una forma molt sentida, viscuda amb alegria i patiment, alternant un humor crític amb una certa aflicció, interpretant alguns dels diversos papers que intervenen en aquesta fase biològica, des del que pertoca a la inevitable protagonista als del seu entorn més o menys immediat. Musicalment, les cançons es presenten amb un embolcall instrumental senzill, de tal forma que les lletres sempre destaquin en el seu merescut primer pla. Però el piano i l’acordió de Gregori Ferrer, el violí de Coloma Bertran i la flauta d’Héctor Casero saben jugar molt bé les seves cartes, accentuant els matisos tradicionals, jazzístics, classicistes, llatinoamericans o cabareters que van apareixent al llarg d’un ric repertori.

Article publicat al número 535 publicación número 535 de la Directa

LLIBRE-DISC

'Ay madre'
Nuri Total
Il·lustracions d’Aina Sallés
Pol·len Edicions, 2021
52 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!