Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Un congrés que balla i canta

Elena Espuny s’ha encarregat de posar en ordre i editar la vintena de ponències i comunicacions presentades l'any 2018 al el Primer Congrés de la Jota als Territoris de Parla Catalana, un esdeveniment del qual no es va parlar gaire, però que va tenir una enorme transcendència

L’octubre del 2018 va tenir lloc a Falset el Primer Congrés de la Jota als Territoris de Parla Catalana, un esdeveniment del qual llavors no es va parlar gaire, però que va tenir una enorme transcendència. Sobretot pel recull i la divulgació dels molts materials aportats, que han estat aplegats en un volum d’una importància cabdal per conèixer a fons els orígens, la funció, la riquesa estilística i les formes de transmissió d’un ball i un cançoner comuns als Països Catalans, tot i que a Catalunya hi ha hagut diversos intents de marginar-los.

Elena Espuny s’ha encarregat de posar en ordre i editar la vintena de ponències i comunicacions presentades en aquella trobada. A més, cada capítol compta amb unes “conclusions” expressades mitjançant unes jotes improvisades que van ser interpretades sobre la marxa, i al final s’inclou una amplia i necessària bibliografia sobre aquest tresor musical i antropològic. Però la millor notícia de totes és que el mes de maig el congrés va tenir continuïtat amb una segona edició, celebrada a la mateixa capital del Priorat.

Article publicat al número 544 publicación número 544 de la Directa

LLIBRE

'La jota als territoris de parla catalana'
Elena Espuny Arasa (coordinadora)
Editorial Afers, 2020
310 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!