Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Una agenda amb caràcter 'Directa'

Presentem la primera Agenda Directa, elaborada i dissenyada exclusivament per a les persones que regalin una subscripció al paper aquest hivern i per a les subscriptores que ja fan possible el mitjà des de fa temps

Un 20 de febrer, tanquen el diari Egunkaria i empresonen cinc dels seus directius, per ordre de l’Audiència Nacional espanyola. Un 18 de gener d’unes quantes dècades abans, les dones de la colònia tèxtil del Carme (el Berguedà) es declaren en vaga i desencadenen els fets de Fígols, una vaga general revolucionària tèxtil i minera i la proclamació del comunisme llibertari. Un 1 d’abril, s’inicia la vaga de lloguers a Barcelona, amb un seguiment de 100.000 famílies.

L’Agenda Directa 2022 ve plena d’esdeveniments i personatges que, en dates concretes d’anys passats, marquen la memòria i són punt d’arrencada de futures generacions. Gran part d’aquestes efemèrides estan publicades en forma d’article al web de la Directa, per recordar persones o fets que, d’alguna manera, influeixen en la nostra societat actual. Que es tanqui un mitjà de comunicació tot just a l’inici del segle XXI, saber que la vaga de lloguers no és una idea moderna, i recordar amb exemples concrets un passat de lluita obrera i revolucionària són fets que marquen no només les pàgines d’aquesta agenda sinó també la història sobre la qual construïm el futur.

Un 21 de maig, l’aviació nazi inicia una sèrie de bombardejos en quatre localitats del Maestrat per comprovar la capacitat destructiva dels aparells de la Legió Còndor. A la dècada dels noranta, Sònia Rescalvo, dona trans, és assassinada per un grup de neonazis al parc de la Ciutadella de Barcelona i un 28 d’octubre la policia espanyola assalta el Cinema Princesa de Barcelona, en el primer gran desallotjament amb l’aplicació de l’article 245.2 del nou Codi Penal.

A banda de les efemèrides, també hi trobareu les fases de la lluna del 2022 i alguns dels festius que marquen el calendari laboral. També hi trobareu un gruix de pàgines en blanc i un directori dels punts de venda de la ‘Directa’

Amb aquestes efemèrides us presentem l’Agenda Directa, dissenyada especialment per a les subscriptores. A banda, també hi trobareu les fases de la lluna del 2022 i alguns dels festius que marquen el calendari laboral. També hi trobareu un gruix de pàgines en blanc i un directori dels punts de venda de la Directa repartits arreu dels Països Catalans. Sabreu quins locals aposten per la venda de la nostra edició en paper a prop de casa vostra: aneu-hi i visiteu-los, sempre que pugueu.

Hem elaborat aquesta agenda amb diverses mans, talents i idees perquè només les subscriptores la pugueu assaborir i utilitzar. La maquetació i portada de Diego Muñoz (Milvietnams), la impressió a càrrec de Descontrol Editorial, el redactat d’efemèrides amb David Bou i l’assessorament de Joan Roger, la correcció de Miriam Tijani, l’edició de Jesús Rodríguez.

Aprofiteu aquest hivern i regaleu(-vos) una subscripció anual al paper i endueu-vos una Agenda Directa 2022. Si sou subscriptores, podeu comprar l’Agenda Directa 2022 a la Botiga en línia.

 

Us volem acompanyar en la vostra organització i planificació del 2022, que desitgem que no sigui molt productivista. Que a cada setmana recordeu que en la memòria col·lectiva s’hi troben referents de comunitat, de lluita i de creació de pensament. No sabem què ens ofereix el futur, però el que sí que sabem és que si treballem juntes, si ens organitzem, si fem comunitat, el futur pot ser més nostre.

Construïm el 2022 juntes.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!