Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Una cita literal amb la paraula lliure

Aquest 22 i 23 de maig se celebra al recinte de la Fabra i Coats del barri barceloní de Sant Andreu la setena edició del Festival d'idees i llibres radicals Literal. Després d'un 2020 marcat per la fragmentació i els formats virtuals a causa del sotrac epidèmic, la fira recupera enguany la presencialitat, amb una cinquantena de debats, xerrades i presentacions i un espai expositiu que acollirà un centenar de segells editorials i una trentena de llibreries

“Reguem-la amb la pluja i sol, defensem-la amb les dents, perquè hi arreli l’arbre de l’alliberament”. Aquesta frase de Maria-Mercè Marçal és la que han triat les organitzadores per encapçalar la Fira Literal d’enguany, “el festival d’idees i llibres radicals” que enguany arriba a la setena edició i que se celebra els pròxims 22 i 23 de maig al recinte Fabra i Coats de Barcelona. A l’esdeveniment s’hi aplegaran més de cent segells editorials i trenta llibreries i en el format físic de la fira es podran veure una cinquantena de converses, debats i presentacions.

“Des de l’organització, estem treballant per garantir tots els protocols sanitaris i de seguretat per poder seguir fent de Literal un espai anual de trobada entre persones, llibres i idees radicals”, expliquen en referència a la COVID-19 i han anunciat mesures d’acord amb la situació actual. En paral·lel al format presencial, aquesta edició comptarà també amb un mercat del llibre i una programació virtual.

Enguany, l’organització ha batejat els espais de la Fabra i Coats i els han dedicat a figures com Montserrat Roig, Manuel Vázquez Montalbán, Maria-Mercè Marçal, Joan Fuster o Aleksándra Kol·lontái

Com a novetat, des de l’organització s’ha volgut “reivindicar la memòria d’homes i dones vinculades políticament a les idees que van contribuir a forjar els fonaments d’aquest festival literari”, i per això han rebatejat els espais de la Fabra i Coats i els han dedicat a figures com Montserrat Roig, Manuel Vázquez Montalbán, Maria-Mercè Marçal, Joan Fuster o Aleksándra Kol·lontái.

Amb el títol “El planeta que reflectim”, el tret de sortida de la fira anirà a càrrec de Pol Fuentes, creador multidisciplinari i Inés Macpherson, narradora oral. “El planeta que reflectim explora dues mirades, dos miralls que dialoguen i que ens parlen del clima, de l’acció humana, de les nostres llums i ombres… Un Ulisses i una Penèlope que caminen per llocs diferents, però amb un fil d’Ariadna que ens recorda que formen –i formem– part de la terra”.

 

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU