Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Una presència poderosa

En el seu disc de debut, la cantautora Maria Hein exhibeix una música etèria, alliberadora, que projecta bastos horitzons interiors, marca de la casa del millor pop metafísic

El poeta de Felanitx Miquel Bauçà escrivia que “La letargia, la tarda, la pluja, la pena, / l’esfondrament general, / el neguen tant a un, que un s’aferra, / a on sigui, a una cançoneta grisa i d’amor, / brufada d’esperit”. Anys després, una conveïna seva, la cantautora Maria Hein li disposa la melodia perfecta on amarrar. Continent i contingut, el seu disc de debut, és ple d’espais tancats, de límits, de constriccions, de grisos que es fan lluminosos en acompanyar-se de melodies de factura preciosa. Una música etèria, alliberadora, que projecta bastos horitzons interiors, marca de la casa del millor pop metafísic.

En l’electrònica discreta i la proposta estètica, s’hi degusta la mà del segell Hidden Track Records –i el tàndem Ferran Palau i Louise Sansom. Hein, però és més que això. Desprèn personalitat i llueix un cantar mediterrani que l’enllaça amb la millor tradició illenca representada per Maria del Mar Bonet i Joan Miquel Oliver. El disc, que manté una correcció general, té moments exquisits. Serà una bona notícia si es consoliden quan el projecte maduri.

Article publicat al número 536 publicación número 536 de la Directa

MÚSICA

'Continent i contingut'
Maria Hein
Hidden Track Records / Pértiga Music, 2021
Deu cançons

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!