Blanca Todó, Mar Fadrí i Pablo Bonat analitzen els vincles de l’extrema dreta amb les empreses de seguretat privada. L’auge de Vox ha provocat una filiació massiva d’agents al partit de Santiago Abascal i al seu sindicat satèl·lit ‘Solidaridad’. Empreses com Levantina de Seguridad al País Valencià i Bull Control a les comarques de Girona lideren els vincles ultres dins del sector. Foto de Toni Ferragut, disseny de Pau Fabregat i il·lustració de portada de Maria Conill.
Minna Salami, escriptora, feminista i autora de L’altra banda de la muntanya, considera que la filosofia i la saviesa africana hauran d’irradiar el món en el context actual de crisis encadenades. Les fotografies d’Alan Howard acompanyen l’entrevista de Laia Mas.
Cristina Agud, del grup d’ajuda mútua inclusiva Gamin, reflexiona sobre la diversitat i la inclusió a les escoles. Amb dibuix d’Alba Domingo. La secció d’Impressions es complementa amb una doble pàgina de l’historiador Roger Prims sobre el respecte a la memòria, amb il·lustració de Patricia Cornellana.
Una vintena de col·lectius impulsen l’autogestió urbanística del barri barceloní de Vallcarca amb projectes populars que recuperen la vida comunitària. Un reportatge de Diana Cardona i Maria Conill, amb fotos de Victor Serri i disseny il·lustrat d’Eleptric.
A la secció internacional, Ricard G. Samaranch analitza l’enèsima onada de protestes a Tunísia i les conseqüències de les primaveres àrabs. Foto d’Ahmed Zarrouki. Des de Nova York, Diana Gener ens explica en un extens reportatge com la comunitat de Reddit va capgirar Wall Street en qüestió d’hores. A més, Edu Aragón, del Centre Delàs, ens parla de la Banca Armada.
Jofre Figueras es capbussa en el vintè aniversari de la Viquipèdia en català. Il·lustracions de La Boño. En aquest número, a més de les ressenyes culturals de ‘Tan sols viure’, per David Bou; ‘Pensar desde los comunes’, per Bart Grugeon; i ‘Sabem com morirem’, per Edu Abad, també trobareu un relat literari de Marta Carol Xandri, amb il·lustracions de Wara de Ormaechea.
Mariana Cantero conversa amb Maria João, activista de l’agrupació Stop Despejos, que lluita pel dret a l’habitatge incondicional a Portugal. Considera que després de la pandèmia la gentrificació encara serà més greu. Fotografia de Gonçalo Fonseca.