Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Al ventre de la fera immobiliària

Al darrere de la investigació plasmada en el reportatge que destapa tots els actius del fons Blackstone a Catalunya, publicat a l'edició 545 de la 'Directa', hi ha una minuciosa feina periodística: més de 250 hores de treball per part d'una dotzena de professionals, amb una despesa que hem xifrat en 3.500 euros. Només les subscripcions i les donacions faran possible més treballs com aquest

| Victor Serri

Una periodista i un fotògraf donen el tret de sortida. El febrer del 2022 un petit equip de la Directa engega #DestapemBlackstone, la investigació sobre un dels fons d’inversió més grans del món, propietari de milers d’habitatges a Catalunya. Aconseguir les dades no és fàcil. Blackstone té poder i amaga les seves activitats a Catalunya sota un extens entramat societari. L’equip de la Directa s’amplia per poder investigar, a poc a poc, tretze empreses diferents i els rastres de les rendes de les famílies que viuen sota els seus sostres. Vuit d’aquestes tretze empreses tenen immobles a Catalunya i totes operen per a Blackstone.

Però la investigació encara va més enllà i l’equip creix més. Dissenyadors perfilen mapes interactius per localitzar, municipi a municipi, totes les propietats de Blackstone. El llistat d’habitatges, magatzems, garatges, locals comercials, oficines i immobles industrials i agraris és inacabable. L’imperi de Blackstone s’escampa per més de 300 municipis del territori català i afecta milers i milers de famílies. L’equip de la Directa s’acosta i visita, també, diverses persones afectades per la pressió immobiliària sota la mà invisible de Blackstone i en recull els testimonis.

Tota aquesta investigació s’ha fet amb rigor i amb total llibertat editorial, dues de les màximes del periodisme de la Directa. Hi han treballat braç a braç de més de dotze professionals, s’hi ha dedicat més de 250 hores de feina i la despesa global d’aquesta investigació ha estat de més de 3.500 euros. Aquest és el cost real de denunciar una societat com Blackstone i el cost real de fer periodisme independent. Per molts anys més de periodisme, dona o subscriu-te.

Article publicat al número 545 publicación número 545 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!