Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Contes llatinoamericans amb veu de dona

Una antologia d'autores coetànies del boom, però que no van ser incloses al club, amb l'objectiu del llibre és, d’una banda, sacsejar el cànon, i de l’altra, reivindicar les “mares literàries” que van obrir camí a les escriptores actuals, avui sí reconegudes, com Enríquez, Belli o Nettel

Pots afirmar amb seguretat que has llegit el millor conte llatinoamericà del segle XX? Socorro Venegas i Juan Casamayor ho qüestionen amb Vindictas, una antologia de vint contes escrits per dones injustament oblidades. Són coetànies del boom, però no van ser incloses al club. L’objectiu del llibre és, d’una banda, sacsejar el cànon, i de l’altra, reivindicar les “mares literàries” que van obrir camí a les escriptores actuals, avui sí reconegudes, com Enríquez, Belli o Nettel.

Els contes són molt diferents, en llargada, estil i punt de vista, com també ho és la geografia a la qual pertanyen, des de Cuba a l’Argentina, passant per l’Equador o l’Estat espanyol. La qualitat tampoc és homogènia, però sí que ho és l’interès de devorar el volum de punta a punta.

Les temàtiques, però, sí que són confluents, i beuen del feminisme: identitat, cos, sexualitat i violència de gènere. Són autores que van ser marginades perquè eren incòmodes per a la societat, no només per atrevir-se a escriure sent dones sinó per posar una mirada femenina i crítica sobre la realitat.

LLIBRE

'Vindictas. Cuentistas latinoamericanas'
Vàries autores
Editat per Socorro Venegas i Juan Casamayor
Páginas de Espuma, 2020
278 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!