Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Dicten ordre de detenció contra quatre membres dels CDR per negar-se a comparèixer davant la justícia

El passat 8 d’octubre, quatre membres de diversos CDR es va negar a comparèixer davant la justícia a recollir l’escrit d’acusació i avui el jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona ha dictat ordre de detenció contra elles. Estan acusades de desordres públics, resistència i desobediència per haver-se encadenat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el passat 23 de febrer

Acció dels CDR al TSJC | Arxiu

El passat 8 d’octubre, quatre membres dels CDR es va negar a comparèixer davant la justícia a recollir l’escrit d’acusació i avui el jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona ha dictat ordre de detenció contra Cesc (CDR Terrassa), el David (CDR Matadepera), la Ivet (CDR Gràcia), el Cesc (CDR Sabadell).

Les activistes estan acusades de desordres públics, resistència i desobediència per haver-se encadenat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 23 de febrer. Aquell matí més de 150 persones van bloquejar el palau de la Justícia, al Passeig Lluís Companys de Barcelona, amb el lema: “23F Aturem el cop d’Estat”. Feien una crida a “aturar el màxim òrgan de la injustícia de l’Estat espanyol”, des de la no-violència.

Catorze persones van ser detingudes arran de l’acció i privades de llibertat durant més de 30 hores. Ara, onze estan acusades de desordres públics amb penes de dos anys i mig de presó i dues de resistència i desobediència, a un any i mig.

Catorze persones van ser detingudes arran de l’acció i privades de llibertat durant més de 30 hores. Ara, onze estan acusades de desordres públics amb penes de dos anys i mig de presó i dues de resistència i desobediència, a un any i mig

Ivet, del CDR de Gràcia, insisteix, com ja havien fet amb un comunicat difós quan van ser citades davant la justícia, en què “no hem comès cap delicte” i conclou que “la justícia espanyola no ens ha de jutjar”. Els Comitès ja van anunciat que desobeïen les citacions perquè no reconeixien “la injustícia espanyola” i no permetrien que l’Estat fes “ús de la violència institucional per aturar la lluita als carrers”.

Els Comitès de Defensa de la República van tornar a les portes del màxim òrgan del poder judicial a Catalunya el passat 27 de setembre per denunciar la repressió de l’Estat espanyol i alhora, reclamar també l’absolució de les 14 persones detingudes en l’acció anterior.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!