Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El col·lectiu manter es concentra a València per denunciar la violència i persecució de la Policia Local

Els venedors ambulants es van concentrar ahir per la vesprada davant la plaça de l’Ajuntament de València per denunciar la violència policial sofrida el passat diumenge al Mercat Central, on es va produir una batuda que es va saldar amb sis ferides

Concentració de venedors ambulants a València, en l'any 2018, arran d'unes agressions | Lucas Guerra

Desenes de persones es van concentrar ahir a la plaça de l’Ajuntament de València per denunciar la violència que van patir els manters el passat diumenge al matí per part de la Policia Local. Els venedors ambulants van denunciar “la persecució policial violenta i cruel” de què van ser víctimes mentre venien al Mercat Central de València, una batuda que s’ha saldat amb sis ferides i que ha despertat un gran malestar entre el col·lectiu.

A la concentració va acudir un dels manters ferits, Khady, que té un peu trencat. “La policia va vindre corrent cap a nosaltres. Alguns companys van caure damunt de mi i, en conseqüència, m’he trencat el peu”, explica. Khady és venedor ambulant i si bé ja havia presenciat batudes altres vegades, assegura que mai havia vist una violència com la de diumenge. Com altres companys, ell també assegura que li van llevar aquelles coses que portava per vendre: “M’és igual si em lleven les coses. No m’agrada, però encara m’agrada menys la violència que han exercit aquesta vegada contra nosaltres”, lamenta. Altres manters també han patit físicament les conseqüències de la batuda. No obstant això, alguns asseguren que no han anat a cap hospital, perquè no tenen papers i, per tant, tenen por de ser detinguts.

Diagne lamentava que la mateixa institució que va convocar les Jornades d’Immigració, és a dir, l’Ajuntament de València, i en les quals han participat per buscar solucions a la seua situació, tolere al mateix temps que la Policia Local actue com ho va fer el diumenge 

Els fets van ocórrer tot just un dia després de les Jornades d’Immigració i Ocupació organitzades per l’Ajuntament de València i en les quals va tindre veu el col·lectiu Top Manta. L’activista i exvenedor ambulant Mor Diagne va parlar en representació del grup en una cita que tenia per objectiu “aprofundir en l’anàlisi de les problemàtiques estructurals” que dificulten l’accés a l’ocupació de les persones migrades i “elaborar propostes d’actuació per tal de resoldre els problemes detectats”. A la concentració d’ahir, Diagne lamentava que la mateixa institució que va convocar les jornades, és a dir, el Consistori, i on van participar per buscar solucions a la seua situació, tolere al mateix temps que la Policia Local actue com ho va fer el diumenge al Mercat Central. “Està clar que som nosaltres qui ens hem d’autoorganitzar per solucionar els nostres propis problemes”, va assegurar, davant la manca de confiança en les institucions.

Els manters van posar de relleu que no són persones violentes i que treballen al Top Manta per poder sobreviure. A més a més, van criticar la Llei d’Estrangeria que els obliga a treballar en les condicions en què ho fan per poder aconseguir permisos de treball i residència a l’Estat espanyol. “El mateix sistema que ens condemna a fer feines com aquesta, ens agredeix per fer-ho”, lamentaven. Els migrats van recordar que “migrar no és cap delicte” i que “cap persona és il·legal”. També van denunciar l’espoli que pateixen els seus països i pel qual es veuen obligats a marxar. “Estem en un món global en què la gent transita lliurement, com per exemple ho fan els espanyols que ens roben els recursos de Senegal, però nosaltres en canvi ací com il·legals”.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!