Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El Grup de suport a Junior Taofiki es reuneix amb la Delegació del Govern espanyol a València per reclamar el seu retorn

Desenes de persones es van concentrar ahir, davant la seu de la Delegació de Govern a València, just abans de la reunió entre les portaveus del Grup de suport a Junior Taofiki, Carla Sendra i Carlos Soledad amb el cap del gabinet de Delegació de Govern, Boro Soler, i la seua assessora, Gloria Parra, amb l’objectiu d’exigir la tornada del jove valencià deportat a Nigèria fa quatre anys. Per mostrar el suport als amics i familiars de Taofiki, així com per denunciar el “racisme institucional”, han desplegat pancartes amb rètols reivindicatius, com “Junior et volem a casa”,“Ningun ésser humà és il·legal” o “No al racisme institucional”.

Segons va confirmar el Grup de suport, el gabinet de la Delegació s’ha compromés a redactar un dossier, que enviarà a Estrangeria perquè arribe, posteriorment, al Ministeri de Justícia. “Només es comprometen a ajudar en la recaptació d’informació, ja que ningú del grup tenim coneixements judicials, però hem de continuar molt pendents”, explica Sendra.

El gabinet de la Delegació s’ha compromés a redactar un dossier, que enviarà a Estrangeria perquè arribe, posteriorment, al Ministeri de Justícia

Després de diversos actes de pressió ciutadana, des del Grup de suport segueixen exigint la regularització definitiva de la situació de Taofiki a l’Estat espanyol. Com va comentar Sendra a l’eixida de la reunió, “l’objectiu ha sigut exigir el traslladat amb urgència a València per raons humanitàries, ja que per culpa de l’expulsió la seua salut física i psicològica s’han vist i es veuen avui dia molt afectades.”

El col·lectiu València és refugi també va participar en la concentració. Segons la presidenta d’aquesta ONG, Ana Isabel Martínez, “el cas de Junior Taofiki és un clar exemple del racisme estructural de les nostres institucions”. Així mateix, va recordar que cada vegada més gent dóna suport a Taofiki  i que aquesta implicació social, els enforteix per continuar fins que tinguen Taofiki de tornada a casa. “No podem permetre que una cosa així ocórrega i no pararem”, va sentenciar.

Malgrat que són “bones” notícies, Sendra va lamentar que el procés siga molt lent. Així mateix, va traslladar les paraules que Taofiki va enviar ahir a la vesprada a totes les persones que li van donar suport. El jove estava molt agraït perquè, malgrat la pluja, la gent havia acudit a la concentració. Aquest cap de setmana, el 28 de novembre, se celebrarà la segona jornada de les trobades de música que organitza l’últim diumenge de cada mes el CSOA l’Horta, i comptarà amb un dinar vegà a la voluntat en solidaritat amb Taofiki.

El Grup de suport també demana a través d’un comunicat que no cesse l’interés que està suscitant el cas, “tant per part de les autoritats com pels mitjans de comunicació”.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!