Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El Sindicat d'Habitatge de València ocupa l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl per exigir lloguers socials per a sis famílies

Les famílies es troben dins el procediment d'urgència per aconseguir un habitatge després de patir un desnonament, però el Sindicat denuncia que, per ara, les úniques solucions han estat albergs

| Lucas Guerra

La seu de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA), situada en l’avinguda de la Plata, s’ha omplert d’activistes del Sindicat d’Habitatge de València. Amb l’ocupació, una cinquantena de persones exigeixen lloguer social per a sis famílies del Sindicat que es troben dins del procediment d’urgència per un habitatge de lloguer social. A més, denuncien que “els treballs són cada vegada més precaris i sofrim més violència a l’hora de defensar les nostres cases”, en un context de repressió policial contra el moviment pel dret a l’habitatge.

L’EVHA és una entitat pública de la Generalitat que té com a propòsit desenvolupar les polítiques d’habitatge i administrar un parc públic format per més de 14.000 habitatges situats en diferents municipis del País Valencià. Amb l’acció, el Sindicat pretén evidenciar públicament que les solucions que rep per part de les institucions enfront dels desnonaments comporten “racisme i maltractaments per part dels serveis socials i albergs com a única opció d’allotjament”.

Amb l’acció, el Sindicat pretén evidenciar que les solucions que rep per part de les institucions enfront dels desnonaments comporten “racisme i maltractaments per part dels serveis socials i albergs com a única opció”

Hanane i Nahid d’Orriols, Rabah del Cabanyal, Laura de Montolivet, Aïssia de Malilla i Inés de Burjassot​​​​​​​ han patit desnonaments, però no han obtingut lloguers socials. Hanane va ser desnonada el passat 10 de març quan ja tenia aprovada la declaració urgent com a beneficiària d’un habitatge públic amb lloguer social, després de complir tots els requisits per acollir-se a l’escut social aprovat pel govern espanyol. Nahid fa temps que viu en un alberg amb els seus dos fills menors d’edat després de ser desnonada. Rabah va ser desnonat perquè suposadament l’edifici estava en risc de ruïna i ara està vivint en una casa d’on haurà de marxar el mes de juliol. Aïssia, que està a la llista de l’EVHA des de fa dos anys, d’aquí a un mes torna a tenir data de desnonament d’InmoCaixa. I Laura viu sota amenaça de desnonament amb la seua filla menor de 7 anys.

El Sindicat té la intenció de dur a terme accions per “la defensa de les nostres cases davant fons voltors, bancs i l’aparell de l’Estat”, davant d’una nova llei que consideren “propaganda electoralista amb la intenció de comprar la pau social a canvi de paper mullat​​​​​”. El seu horitzó remarquen que no és aconseguir garanties per part de l’estat perquè es respectin els drets bàsics, sinó “formar part d’un procés d’acumulació de forces i capacitacions que ens ha de portar a superar l’actual sistema capitalista” conclouen.

El subdirector de l’EVHA, Mario Jordá Vidal, s’ha avingut a negociar i un dels activistes ha estat identificat per un agent del Cos Nacional de Policia (CNP). Amb l’acció han aconseguit el compromís d’agilitzar i prioritzar els procediments de les famílies afectades i tornar a celebrar una reunió d’aquí a quinze dies.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!