Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El Sindicat d'Habitatge i la Xarxa de Suport Mutu del Raval fan pública l'okupació de l'antiga Escola Massana

Les activistes denuncien que l'edifici fa anys que està en desús i el reivindiquen com a "base d'operacions del moviment popular del Raval", un dels barris més castigats pels efectes de la crisi sociosanitària

/ Arxiu

Revetlla de Sant Joan reivindicativa al Raval barceloní. Aquest dimarts 23 de juny, cap a les 9 de la nit, s’ha fet pública l’okupació de l’edifici de l’antiga Escola Massana, a la plaça del Canonge Colom, a tocar del local okupat des de fa dos anys per la Tancada migrant. L’acció ha estat reivindicada pel Sindicat d’Habitatge i la Xarxa de Suport Mutu del Raval.

L’okupació s’ha visibilitzat en acabar una rua reivindicativa que ha arrencat a les 20 h a la plaça Salvador Seguí, on han participat unes 250 persones i que s’ha convocat animant a seguir les mesures de seguretat amb motiu del coronavirus. Els col·lectius denuncien l’estat d’un edifici “abandonat des de fa anys per les institucions” i alerten que es convertirà en la “base d’operacions del moviment popular del Raval”.

“Advertim les institucions que tenim intenció de quedar-nos, que això ja és del barri, i que per cada pas que facin contra nosaltres, en farem tres”, han reblat a través d’un comunicat llegit minuts més tard que es fes pública l’okupació. La intenció de l’okupació és proveir d’un local a la Xarxa de Suport Mutu, el Sindicat d’Habitatge i la Xarxa Popular d’Aliments.

L’edifici es troba entre la plaça Gardunya i la plaça del Canonge Colom, on dona la part recentment okupada. La Xarxa de Suport Mutu del barri ja ha començat a utilitzar-ho per entregar aliments a famílies afectades per la crisi, que fins ara es duia terme des del casal independentista la Galera, al carrer Sant Bartomeu.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU