Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El trobador incombustible

Amb el seu company de gairebé tota la vida, el violoncel·lista i guitarrista Rafel Sala, Jaume Arnella ha confeccionat un nou treball amb sabor a confinament: autogestionat, autoproduït, autogravat i autoeditat

Jaume Arnella (Barcelona, 1943) és un veteraníssim investigador, divulgador i intèrpret de música tradicional al voltant del qual s’han desenvolupat les iniciatives més importants que han contribuït a l’evolució de la música d’arrel a casa nostra, des del Grup de Folk al festival Tradicionarius. Infatigable animador, creador de romanços i cantant, no ha deixat d’enregistrar discos des de fa més de cinquanta anys, amb balls i cançons populars i també amb adaptacions de poetes. L’última gravació que ha fet recull una mica de tot això.

Amb el seu company de gairebé tota la vida, el violoncel·lista i guitarrista Rafel Sala, ha confeccionat un nou treball amb sabor a confinament: autogestionat, autoproduït, autogravat i autoeditat. I ho ha fet arreplegant un seguit de cançons de les més diverses procedències, des d’adaptacions tan variades com una cançó italiana, un rebétiko grec, un poema de Iannis Ritsos o una sarabanda de Bach, fins a temes seus com el recuperat i molt reivindicatiu “Ja n’hi ha prou”, per cloure el CD amb tres temes tradicionals –entre ells el bonic “Roseret de roses blanques”– interpretats per cantadors de Cornudella i la Granadella. Tota una mostra de l’amplitud de mires d’un artista que no es cansa d’aportar idees que mantenen i alhora modernitzen la tradició.

Article publicat al número 516 publicación número 516 de la Directa

DISC

'Com t’ho diria? Cançons de confinament'
Jaume Arnella i Rafel Sala
Autoedició, 2020

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!