Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Els ajuntaments de Girona i Salt declaren persona non grata la policia infiltrada Maria Isern Torres

La moció presentada per l'Ateneu Popular Salvadora Catà a la capital ha rebut els vots favorables de Guanyem Girona, ERC i Junts, l'abstenció del PSC i el vot en contra de PP i Vox. En el cas de Salt l'ha presentat el grup municipal IPS-CUP amb el suport de Junts i ERC, el PSC i Vox hi han votat en contra

Cartells amb la fotografia de la policia infiltrada s'han exposat durant la votació al ple de Girona | Joan Aureli Martí

L’emotivitat i la contundència del discurs polític ha travessat els minuts del plenari de l’Ajuntament de Girona en el que s’ha votat una moció en contra de les infiltracions policials en els moviments socials i l’independentisme. El text l’ha presentat l’Ateneu Popular Salvadora Catà i l’han llegit a dues veus una representant d’aquesta entitat i Òscar Campos, activista gironí que durant dos anys va ser la parella sentimental d’una policia infiltrada. “Avui denunciem una vulneració flagrant dels drets i les llibertats, no s’hi val escudar-se en jerarquies partidistes per mirar a una altra banda. Els que no hi voteu a favor sou còmplices, els vostres actes parlen per vosaltres”, ha dit Campos mentre dirigia la mirada a la portaveu del PSC, ja que els seus vuit regidors s’han abstingut. Els dos regidors de Vox i PP han votat en contra. La moció –que incorpora el nom Maria Isern Torres, identitat real de la policia infiltrada– ha tirat endavant amb el suport dels vuit regidors de Guanyem, els sis de Junts i els tres d’ERC, més de la meitat del plenari i que integren l’actual govern municipal liderat per Lluc Salellas (Guanyem Girona-CUP). Entre d’altres punts, s’ha declarat a la policia infiltrada persona non grata a la ciutat de Girona.

“Avui denunciem una vulneració flagrant dels drets i les llibertats, no s’hi val escudar-se en jerarquies partidistes per mirar a una altra banda”, ha espetat Òscar Campos a la representant del PSC

Salellas ha volgut agrair a les persones i entitats víctimes de la infiltració que “s’hagi portat aquest tema al plenari”. “Qui estigui a favor de la democràcia, la llibertat i els drets humans només té una opció, que és votar a favor d’aquesta moció. Qualsevol de les persones aquí presents no els agradaria que el seu fill hagués de passar pel que ha passat l’Òscar Campos i la seva família”, ha reblat l’actual batlle. En el mateix sentit s’han expressat els portaveus d’ERC i Junts.

Una concentració a l’exterior de l’edifici ha donat suport a la presentació de la moció |Joan Aureli Martí

 

La portaveu del PSC ha aprofitat la seva intervenció per justificar el seu vot amb l’argument que “la democràcia és el millor sistema que tenim, tot i que no és perfecte. Tenim mecanismes per millorar les disfuncions. Esperarem què diu la justícia, fins i tot quan arribi a Europa. Per això ens abstindrem”. Moment en el qual s’han sentit xiulets des de l’exterior del saló de plens –que també s’han percebut clarament quan parlaven els regidors de PP i Vox–, on desenes de manifestants donaven suport a la moció a peu de carrer.

A la mateixa hora s’ha celebrat el plenari de l’Ajuntament de Salt, on també s’ha aprovat la moció, amb els vots favorables d’ERC (5), Junts (4) i IPS-CUP (2) i amb l’oposició de Vox (4) i PSC (4)

Campos abans d’abandonar l’edifici consistorial ha enviat una abraçada i un agraïment a la gent que era fora, s’ha solidaritzat amb l’activisme afectat pels altres casos destapats en l’últim any i ha volgut posar l’èmfasi en el fet que l’objectiu final de les infiltracions és “espiar casals independentistes, ateneus populars i centres socials okupats”. Tot seguit ha llançat el missatge “Infiltrats no sou benvinguts” i ha detallat els noms i cognoms de tots els funcionaris policials involucrats en els espionatges a Barcelona, Girona i València. “Als carrers us les tornarem totes i lluitarem fins fora els borbons i les forces d’ocupació”, ha espetat.

A la mateixa hora s’ha celebrat el plenari de l’Ajuntament de Salt, on també s’ha aprovat la moció, amb els vots favorables d’ERC (5), Junts (4) i IPS-CUP (2) –grup municipal que l’ha presentat– i amb l’oposició de Vox (4) i PSC (4). A diferència de Girona el partit socialista no ha optat per l’abstenció. Des del passat 14 de juliol als plenaris dels ajuntaments d’Olot, Banyoles, Figueres i Sant Julià de Ramis ja s’havien aprovat mocions de reprovació a l’actuació del govern espanyol i es preveu que arribin a d’altres consistoris en les properes setmanes.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!