Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El 97% de les veïnes que han votat en la consulta rebutgen l'alberg de la Vila Olímpica

Un total de 1.260 veïnes -el 97% del total de votants- residents a la Vila Olímpica de Barcelona han dit “no”, en els darrers dies, a la construcció d’un macroalberg de 440 places a l’avinguda d’Icària. Així ho ha comunicat avui l’Associació de Veïns i Veïnes del barri, organitzadora d’una consulta popular que, durant tres setmanes, ha permès a les persones que viuen a la Vila Olímpica votar “sí”, “no” o en blanc sobre aquest projecte.

Només trenta de les persones que han votat aquests dies a l’urna mòbil instal·lada entre el casal del barri i l’avinguda d’Icària ho han fet a favor del projecte

Segons les dades aportades pel representant veïnal Jordi Giró, la participació ha estat d’un 20,88%, unes 1.297 persones sobre un cens de 6.211 residents a la zona. Només trenta de les persones que han votat aquests dies a l’urna mòbil instal·lada entre el casal del barri i l’avinguda d’Icària ho han fet a favor del projecte. S’ha comptat un vot nul i sis vots en blanc.

L’AAVV ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona, en un comunicat, que “accepti i assumeixi els resultats”, per “cercar la solució definitiva al macroprojecte”. L’associació afegeix que defensarà un resultat que és “inapel·lable” i convoca les veïnes a una nova trobada prevista per al dilluns vinent.

La celebració de la consulta és la darrera actuació de l’associació després que el govern municipal declarés inviables les opcions d’expropiació o revocació de la llicència, adquisició de l’immoble o permuta. A més, ha comptat amb el suport del grup d’ERC, que a principis d’any va posar la consulta com a condició per a l’aprovació del PEUAT.

La Plataforma d’Afectats pel Hostel de la Vila Olímpica comparteix amb l’associació de veïnes la preocupació pel model de negoci que s’està instal·lant al barri

La Plataforma d’Afectats pel Hostel de la Vila Olímpica és un altre moviment anti-alberg que encara es mobilitza al barri amb convocatòries setmanals al carrer. Els seus portaveus ja van manifestar que, malgrat donar valor a la lluita de l’Associació de Veïns, no creien que la votació popular pogués contribuir a resoldre el conflicte. Aquest grup aposta, amb el suport de Ciutadans, per una via dirigida a encetar converses i negociacions amb Onix Renta, l’empresa promotora del projecte.

La Plataforma d’Afectats pel Hostel de la Vila Olímpica comparteix amb l’associació de veïnes la preocupació pel model de negoci que s’està instal·lant al barri. El portaveu principal, Javier Suquía, es mostra molt crític amb la proliferació de locals d’oci i de comerç dirigits a un públic de turistes que no és resident permanent a la zona. Tots dos grups, així, malgrat estar treballant en estratègies d’actuació diferents, coincideixen a l’hora de qüestionar l’orientació turística de la Vila Olímpica i defensar-ne el caràcter residencial del barri.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;