Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El Govern espanyol aplica la llei mordassa a un membre de la CGT de Castelló per organitzar la manifestació de l'1 de Maig

La subdelegació del Govern ha sancionat amb 300 euros a Joan Piñana per no vetllar pel "bon ordre" de la protesta, en referència als cartells enganxats i les pintades fetes a seus bancàries de la capital de la Plana durant la jornada

Protesta davant de la seu de Bankia a Castelló el passat 1 de Maig | Arxiu

La subdelegació de govern a Castelló de la Plana ha multat un membre de la CGT per “una infracció lleu” de la llei de seguretat ciutadana -la coneguda com llei mordassa, arran de la protesta del passat 1 de Maig. La Brigada Provincial d’Informació de la policia espanyola va denunciar el sindicalista Joan Piñana com organitzador de la manifestació que va recórrer els carrers de la capital de la Plana.

Segons l’atestat policial “diversos participants portaven un carro de la compra i en el seu interior diversos raspalls i cola per a anar enganxant cartells en els establiments que els semblava (…) així com realitzant pintades amb esprai” a la Caixa de la ronda Magdalena, en el Banc Sabadell de la ronda Vinatea i en el Bankia del mateix carrer. Per aquest motiu, qualifiquen els fets d’infracció lleu i demanen a Piñana 300 euros de sanció, en un procediment obert per la subdelegació del Govern espanyol el passat 26 de maig.

Un dels cartells enganxats a una de les seus de Bankia a Castelló el passat 1 de Maig |Arxiu

 

La policia s’acull a la llei reguladora del dret de reunió, segons la qual,”del bon ordre de les reunions i les manifestacions seran responsables els seus organitzadors”. “La graduació d’aquesta sanció atén als criteris d’existència d’intencionalitat, la continuïtat o persistència de la conducta infractora, així com la natura econòmica dels perjudicis causats”, conclou la denúncia. Per a Joan Piñana la llei mordassa és “repressiva, intimidatòria i recaptatòria: un impost revolucionari del sistema de poder capitalista”. I afegeix que “la llei està feta per a reprimir l’element més dèbil econòmicament, que és la gent que milita i que està al carrer”.

La policia s’acull a la llei reguladora del dret de reunió, segons la qual,”del bon ordre de les reunions i les manifestacions seran responsables els seus organitzadors”

La CGT del País Valencià ha condemnat “aquest intent de silenciar novament la lluita de la classe treballadora i l’enduriment de la repressió, mesures pròpies d’un sistema antidemocràtic” i ha anunciat que interposarà un recurs a la sanció. En aquest sentit, Piñana disposa de 15 dies per presentar al·legacions. Un cop presentades, la subdelegació té un termini d’un mes per contestar i es podrien presentar al·legacions definitives durant els 15 dies posteriors. La denúncia es podria o bé arxivar o bé optar per la via contenciós-administrativa. Però el denunciat apel·la a la reforma de la llei mordassa que s’està tramitant al Congrés espanyol: “esperem que la reforma de la llei siga favorable als drets elementals, com són la llibertat d’expressió i de reunió”.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;