Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Elegància ‘underground’

Malgrat les poques visites que acumula a Youtube, l’EP (extended play) Pizza i fum és una mostra ben significativa del bon moment en què es troba el hip-hop underground en català. Cinc temes, gairebé divuit minuts i flows d’escàndol sobre els beats de Patxi Vazili (also known as –aka– Viktor Pizza). Firmen el treball Poor Tràmit i l’Autèntic Home Llúdriga.

Segurament, qui menys destaca és Poor Tràmit. Hi intervé amb rapejos incisius i energètics –que no lliguen excessivament amb el clima relaxat de la part instrumental– i amb un estil que remarca les rimes amb força. Per la seva banda, al llarg de l’EP, l’Home Llúdriga demostra una bona conducció dels temes amb flows melòdics i ofereix una actitud que pot arribar a fregar el passotisme, però connecta perfectament amb la part instrumental. Els beats de Patxi Vazili són tranquils i elegants, amb referències a temes clàssics, tal com fa en altres projectes com Extraño Weys. A més, al tema “Carbonara, baby”, Vazili canta un fragment amb tons impecablement funk.

Però el que realment fa que Pizza i fum sigui destacable són les col·laboracions: veus de referència com el Senyor Oca, Rodrigo Laviña (aka Sir JKLZ1) i Mauro I, de l’Exèrcit d’Alliberament Musical. Tots ells amb intervencions breus, però acuradíssimes, que doten el treball de dinamisme i aconsegueixen mantenir l’atenció de l’oient en tot moment. Amb un estil particularment concís, hi col·labora un Laviña molt fosc i poc energètic, però no per això faltat de ritme i qualitat. A la darrera col·laboració, Mauro I se’ns presenta amb seguretat, lluint-se en un registre al qual no ens té acostumats. En resum, or per les orelles.

 

EP
Pizza i fum
Poor Tràmit i l’Autèntic Home Llúdriga
Autoeditat
Durada: 17’ 51’’

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;