Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Els bufets d’advocats 'top' fan d’ambaixadors del model fiscal andorrà

Seu del bufet Cuatrecasas a la confluència de Còrsega amb Diagonal a Barcelona | Arxiu

Prop de 200 empresaris espanyols i andorrans es van reunir al Casino de Madrid, a les acaballes de l’any 2015, per escoltar les oportunitats d’inversió del Principat, arran de la signatura del Conveni de no Doble Imposició (CDI). En aquesta ocasió, la jornada promoguda per les empreses S&R Estrategias Empresariales i MB Comunicación va comptar amb la presència del ministre de Finances andorrà Jordi Cinca i el patrocini del grup financer Crèdit Andorrà.

Amb el know-how de bufets d’advocats nostrats com Durán-Sindreu, Uría y Menéndez, Cuatrecasas o Garrigues, les sessions informatives han recorregut diverses poblacions durant el darrers dos anys: Barcelona, Granollers, Tortosa, Figueres, Badalona… Als materials informatius que han utilitzat per a les presentacions, s’exposen les virtuts de la fiscalitat andorrana i els avantatges de les diferents estructures empresarials. L’objectiu: convèncer els inversors que, malgrat alguns escàndols com el cas Pujol o el cas BPA, Andorra és capaç d’oferir-los seguretat jurídica i que el CDI suposa una oportunitat excel·lent per a tots aquells interessats en “l’optimització fiscal”.

En resposta a les preguntes de la Directa, el despatx Durán-Sindreu assegura, sense donar dades, que alguns dels seus clients ja han decidit traslladar l’activitat econòmica al Principat, un fet que també confirma el soci fiscal de Cuatrecasas Joan Hortalà, que va col·laborar amb el projecte de redacció de l’impost de societats i sobre la renda de la gent no resident a Andorra.

A més del despatx Uría Menéndez, el bufet líder en facturació a l’Estat espanyol, Garrigues, ha rebutjat parlar amb la Directa argumentant que l’assessorament que van prestar al govern andorrà durant la negociació del conveni per evitar la doble imposició els empeny a mantenir-se al marge de valoracions.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!