Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La campanya del Sí, sota amenaça, arrenca amb un acte massiu a Tarragona

La campanya del Sí, sota amenaça, arrenca amb un acte massiu a Tarragona. Unes 8.000 persones van omplir el Tarraco Arena Plaça en un míting amb representants dels principals partits i entitats independentistes, desafiant les amenaces de la Subdelegació del Govern espanyol

La campanya pel Sí al referèndum del proper 1 d’octubre va donar el tret de sortida ahir al vespre a Tarragona, malgrat les amenaces de prohibició. En una demostració de força, l’independentisme va celebrar un acte massiu al Tarraco Arena Plaça – un espai propietat de la Diputació- amb la presència dels principals partits i entitats sobiranistes, amb més de 200 mitjans acreditats i l’assistència d’unes 8.000 persones, entre elles un gran nombre de càrrecs electes i primeres espases de les organitzacions independentistes.

En la tònica de prohibicions i amenaces per part l’Estat espanyol dels últims dies, a primera hora de la tarda alguns mitjans van publicar informacions relacionades amb l’advertiment que el subdelegat del Govern a Tarragona hauria fet al responsable del recinte en relació amb la sentència del Tribunal Constitucional, que ordena a alcaldes i alcaldesses que no “iniciïn, tramitin, informin o dictin cap acord o actuació que permeti la preparació i/o celebració del referèndum”. Enric Millo, delegat del govern a Catalunya, també havia qualificat l’acte de “delicte”, però tot i així, no es va emetre cap prohibició específica i els serveis jurídics de la Diputació no hi veien cap irregularitat.

Enric Millo, delegat del govern a Catalunya, havia qualificat l’acte de “delicte”, però tot i així, no es va emetre cap prohibició específica i els serveis jurídics de la Diputació no hi veien cap irregularitat

Malgrat això, les entitats i les organitzacions polítiques van seguir fent promoció de l’acte i, fins i tot, des de les xarxes del nucli tarragoní de l’ANC s’han anat retransmetent els preparatius. La Directa ha pogut contactar amb Pere Grau, advocat de l’entitat, i amb Ignasi Termes, responsable de l’organització de l’acte, que han coincidit a destacar la normalitat amb què ha transcorregut la jornada. Grau ha assegurat que no es va rebre “cap notificació per part de la subdelegació del Govern espanyol ni de la Diputació” i que es van assabentar dels advertiments a través de la premsa. Termes ha assegurat que l’organització havia seguit amb la seva feina sense incidents.

Les intervencions han seguit una clara línia discursiva de desafiament contra els intents de l’Estat espanyol de frenar l’avenç de la campanya |Àngel Garcia

La tarda va començar prometedora per les organitzadores, amb llargues cues dues hores abans de l’inici de l’acte i un entusiasme palpable en l’ambient. Finalment, moltes persones es van haver de quedar fora del recinte un cop omplert l’aforament. En els minuts previs a l’inici de l’acte, l’ambient s’escalfava amb càntics d'”Independència” i “Votarem”, així com reclams de dimissió per l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, que ja ha declarat que no cedirà espais municipals pel referèndum.

El caire més social l’han donat les ponents d’arreu, que han mencionat moltes lluites, com “lo riu és vida” fins d’altres més transversals com el combat de l’atur juvenil o pel benestar de la gent gran

El míting s’ha desenvolupat amb la mateixa eufòria tant per part del públic com de ponents, membres destacades dels partits i entitats convidades i representants de diversos punts del Principat, totes amb una clara línia discursiva de desafiament contra els intents de l’Estat espanyol de frenar l’avenç de la campanya i amb crides a la mobilització i la participació. No han faltat les apel·lacions directes a membres del govern espanyol com la de Quim Arrufat que, dirigint-se a Enric Millo i Soraya Sánchez de Santamaría ha reivindicat que “no podran aturar les insubmises que us desafien”, i la defensa dels càrrecs electes “querellats i querellades” com s’hi ha referit Carles Puigdemont. El caire més social l’han donat les ponents d’arreu, que han mencionat un bon nombre de lluites, des reivindicacions territorials com “lo riu és vida” fins d’altres més transversals com el combat de l’atur juvenil o pel benestar de la gent gran.

Amb càntics de “Votarem”, el d’ahir va ser un acte amb una evident intencionalitat de marcar múscul davant una escalada de mesures repressives per part de l’Estat espanyol amb la intenció d’evitar les urnes el proper 1 d’octubre.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;