Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La CNT paralitza Mooring & Port a Barcelona per aconseguir la readmissió de tres amarradors

Des de primera hora del matí, el servei d’amarratge de l’empresa Mooring & Port ha quedat aturada per una vaga de tres dies convocada per la CNT Portuaris. El sindicat exigeix la readmissió de tres treballadors acomiadats el passat 1 de febrer per negar-se a desenvolupar tasques que sobrepassen les seves funcions com a amarradors. Tot i que l’empresa està disposada a readmetre’ls, vol mantenir la sanció “molt greu” per haver “desobeït les ordres directes del seus superiors jeràrquics”, tot i que el Conveni estableix que es tracta d’una falta “greu”. A més, l’empresa pretenia obligar els amarradors a què renunciïn al seu dret a impugnar-la per la via judicial.

A les vuit del matí, una cinquantena de cenetistes i altres persones solidàries s’han concentrat a la plaça Drassanes. Ja feia un parell d’hores que els vehicles que transporten els amarradors cap al moll no funcionaven i segons ha denunciat Quique Costoya, l’empresa ha utilitzat vehicles particulars per realitzar el servei. Alhora, denuncien que Mooring, en un primer moment, ha intentat incomplir els serveis mínims, quan ha cridat uns joves que treballen a informacio perquè ocupessin llocs d’amarratge. Tot i així, els piquets ho han impedit.

 

Un vaixell ha estat esperant amarratge durant més d’una hora i mitja i, finalment, ha estat un buc que ha traslladat els amarradors fins al moll, davant la impossibilitat de fer-ho amb vehicles.

L’altra empresa d’amarratge del port de Barcelona, CEMESA, ha assegurat a la CNT que no cobriria els serveis i que si hi havia qualsevol intent per part de l’empresa de fer-ho, els avisarien. Agents de la Guàrdia Civil de paisà han identificat Costoya i una altra membre de la CNT a mig matí. La vaga continuarà dos dies més amb l’objectiu d’aconseguir la readmissió dels tres treballadors sense condicions.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;