Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La PAH insta l'Ajuntament de Barcelona a inspeccionar l'edifici on ha reallotjat famílies desnonades

Les veïnes de l’edifici del carrer Aragó 477, en mans de l’empresa inversora Norvet, van patir un sobresalt ahir al matí, un dia després que la PAH recuperés sis habitatges. De sobte, van començar a sentir-se uns forts cops que fins i tot van provocar una esquerda a un habitatge contigu. Segons denuncia el veïnat, hi havia operaris colpejant amb masses i pics els pisos buits. “Estaven destrossant els banys i les cuines provocant un soroll tremend”, descriu Gabriel De Freeitas, qui fa 24 anys que viu a Aragó 477 i Norvet va comunicar-li que no li renoven el contracte.

L’empresa ja ha denunciat l’okupació de sis dels pisos buits al Jutjat número 10 de Barcelona, i ahir s’hi van presentar els Mossos d’Esquadra per identificar les noves inquilines. Una d’elles, Karima, explica que quan van arribar els agents, els operaris estaven enderrocant dins els pisos sense permís d’obres. Finalment, la Guàrdia Urbana va aturar-les. Des de l’Ajuntament de Barcelona han confirmat a la Directa que l’únic permís amb què compta Norvet és per a rehabilitació de façana, cobertes i espais comuns, per tant, no estarien incloses les obres dins els habitatges.

Extracte del document que el veïnat del bloc #Aragó477 i la PAH han entrat a registre municipal

 

Garbiel De Freeitas assegura que els operaris van reconèixer que havien rebut ordres de trencar banys i cuines per evitar noves okupacions. L’empresa Norvet, en el moment de publicar aquest article, no ha volgut fer declaracions al·legant que la persona que s’encarrega d’aquests temes no ens podia atendre. El que sí que ha fet Norvet és posar personal de seguretat, una persona de dia i una altra de nit, que controlen qui entra i surt de l’edifici.

La PAH s’ha reunit amb els veïns i les veïnes del bloc i han signat un document en què insten l’Ajuntament de Barcelona a què faci una inspecció per revisar l’edifici, ja que l’empresa argumenta que disposa d’un informe que certifica problemes estructurals als habitatges, tot i que al Consistori no li consta. L’empresa s’agafa a aquest argument per intentar forçar un desallotjament ràpid i la PAH demana al consistori que actui per poder descartar que hi ha problemes estructurals i certificar que s’han fet obres als habitatges sense el permís corresponent, motiu que suposaria l’apertura d’un expedient sancionador.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;