Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

L'AMPA de l'escola Mar Nova de Premià de Mar es tanca als serveis d'Ensenyament per defensar-ne la continuïtat

L’Escola Pública Mar Nova de Premià de Mar (Maresme) continua les mobilitzacions per aturar la decisió del Departament d’Ensenyament de la Generalitat catalana de tancar aquest centre –que acull prop de 150 infants– amb una tancada a l’oficina dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Mataró. L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del centre assegura que ja s’han esgotat totes les vies oficials després de dos anys de lluita per mantenir l’únic mètode pedagògic innovador de Premià. “Hem decidit elevar el nivell de les protestes perquè no hem obtingut cap resposta a les argumentacions presentades per negociar”, expliquen les organitzadores.

El tancament de l’escola es va començar a executar a l’inici del curs amb la clausura de la línia de P3 de la Mar Nova, un fet que ja va provocar protestes per part d’una AMPA amb una llarga trajectòria reivindicativa. Les mares i pares de l’escola sospiten, a més, que hi ha hagut una estratègia per desestabilitzar el centre i reduir el nombre de matriculacions. “El conflicte es va iniciar quan van imposar una direcció en contra del claustre de mestres i de les mares i pares de l’escola”, asseguren. Representants de l’associació expliquen que aquesta decisió va derivar en un ambient de conflicte que, juntament amb els rumors del tancament del centre, va fer que el nombre de matriculacions es reduís.

La solució que les institucions donen als infants afectats pel tancament és reubicar-los a un altre centre de Premià, l’escola Montserrat, que segueix una línia pedagògica molt diferent de la que defensa la Mar Nova

La solució que les institucions donen als infants afectats pel tancament és reubicar-los a un altre centre de Premià, l’escola Montserrat, que segueix una línia pedagògica molt diferent de la que defensa la Mar Nova, basada en projectes educatius innovadors. Per aquesta raó, tant les famílies que han escollit aquesta escola per motius ideològics com les que ho han fet per motius de proximitat, es veuran afectades pel trasllat de les seves filles a un centre situat a 2,5 quilòmetres de la seva escola.

Impulsores de la protesta col·loquen una pancarta davant dels serveis territorials d’ensenyament de Premià / Mercè Cama

 

Per les organitzadores, “el tancament d’aquesta escola és un exemple de males pràctiques per part dels serveis territorials” i asseguren que “no hi ha hagut un compromís ferm” per complir la resolució amb la qual el Parlament de Catalunya instava el passat mes d’octubre a no tancar la Mar Nova de Premià. “Estem molt a prop de les jornades de portes obertes i de l’inici dels períodes d’inscripcions i encara no hem aconseguit que es respongui a les nostres demandes”, expliquen des de l’AMPA.

Representants del sindicat d’ensenyament USTEC i la CGT, el Moviment Educatiu del Maresme, la Federació d’Ampes de Catalunya, l’Assemblea Groga i membres de la CUP i En Comú Podem han mostrat el seu suport a la protesta d’avui, on també s’han personat dos agents del Mossos d’Esquadra i, al cap d’una estona, han marxat sense incidents ni fer identificacions. Segons les participants, “la intenció és aguantar aquí tancades fins que les institucions moguin fitxa i obrin una via de negociació”.

Les persones que es mantenien a la tancada s’han negat a ser identificades per part dels mossos a requeriment del personal d’Ensenyament

A primera hora de la tarda, dues representants de l’AMPA han inciat una reunió amb la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme, Carmina Pinya, que –segons han explicat fonts de la tancada–s’ha compromès a traslladar les seves demandes a Antoni Llobet, secretari general de polítiques educatives. La proposta de l’AMPA l’escola no es tanqui i que es faci una redistribució de les línies de P-3 per traslladar-ne una de l’escola Montserrat a la Mar Nova. Asseguren que “el més important és que els infants rebin els continguts que pertoquen” i aposten “per continuar amb la línia d’un bon lideratge i d’un claustre cohesionat que treballi per complir els objectius que donaran èxit a l’escola”.

En acabar aquesta reunió, les persones que es mantenien a la tancada s’han negat a identificar-se, a requeriment del personal funcionari, i més endavant tampoc ho han fet davant la parella de mossos, que s’hi ha tornat a personar, però a marxat de nou en pocs minuts. Les impulsores de la tancada havien convocat la ciutadania a una concentració davant dels serveis territorials a partir de les 5 d’aquesta tarda.

 

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;