Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Llegeix, mira, escolta... i interactua!

Segons algunes acadèmiques de l’àmbit de l’educació, la capacitat de les persones per retenir i processar informació varia molt segons els canals pels quals ens arriba. Així, segons aquestes teories, quan escoltem algú que ens explica una història només retenim el 5%. En el cas de llegir, el percentatge de retenció arriba fins al 10% i un 20% si es tracta de contingut audiovisual. Les formes més eficients per captar informació són la pràctica per una mateixa i ensenyar als altres. La teoria diu, doncs, que com més actiu és el subjecte més possibilitats té d’aprendre.

Des de la Directa, volem aplicar aquesta teoria en el marc de la informació per a la transformació social i per això estrenem l’apartat Interactius Directa. No és el primer cop que fem servir aquest format: el mapa dels conflictes ambientals dels Països Catalans, l’infogràfic de les grans fortunes catalanes o el mapa de blocs adquirits per fons d’inversió a Barcelona són exemples d’aquesta voluntat. Però, amb l’infogràfic interactiu de les agressions blaveres al País Valencià des dels anys 60 fins a l’actualitat, elaborat per Arnau Quinquillà, hem apostat per un format propi, integrat al nostre web, per visualitzar les dades que publicàvem en aquest reportatge, de Paula Duran i Maria Deltell. Es tracta de donar eines a les lectores perquè prenguin un rol actiu en la interpretació de la informació, investigant, analitzant i elaborant les seves pròpies conclusions respecte a un tema, per a poder transformar la realitat en la qual vivim.

Esperem que gaudiu amb aquest nou format que ara comença a caminar al web de la Directa i poder oferir aviat nous materials que ajudin a entendre millor la informació rellevant i, per tant, ajudin a transformar la realitat.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;