Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Nou i tres fan dotze

Tres i tres i tres fan nou. Nou i tres fan dotze. I volem seguir sumant i que dotze i tretze en facin vint-i-cinc, i així successivament! El 28 d’abril la Directa es fa gran, i amb ella totes nosaltres. Aquest abril ens volem celebrar, ens volem gaudir i rodejar-nos de totes les que ens vulguin acompanyar en aquest brindis per molts anys més, o simplement per aquelles que els encisi la proposta musical i s’animin a passar una bona estona, ballar, petar la xerrada o petonejar-se entre cançons.

Perquè veure els nostres punts febles, treballar per millorar cada dia, revisar-nos, qüestionar-nos, acceptar crítiques, aprendre’n cada dia una mica més i intentar arribar més lluny i a més gent és bàsic perquè el projecte creixi. Però també ho és aturar-se, crear un on i un quan en el qual trobar-nos, conèixer-nos, celebrar les fites (o el camí que hem decidit prendre per a arribar-hi) i la feina ben feta i poder-nos sentir orgulloses del que fem i de per què ho fem.

Aquest any, com ja és tradicional, l’Ateneu de Nou Barris torna a acollir l’aniversari obrint el teló d’un escenari que trepitjaran artistes que tenim molt plaer de presentar. Per començar a escalfar motors i que l’humor ens envaeixi els pensaments, escoltarem els monòlegs feministes d’Oye Polo (Oye Sherman i Ana Polo) a les vuit de la tarda al bar de l’Ateneu. Seguirem amb La Otra y las Locas del Co (Madrid), que ens presentaran el nou disc, i tot seguit, Soweto, un octet de Gràcia amb el seu ska. Seguirem amb el desafiament a la lògica masclista del reggaeton amb l’explosiva Chocolate Remix (l’Argentina), que, reapropiant-se del seu contingut sexual en clau queer, ens presenta el reggaeton lèsbic. I, per últim, els DJ Black Sheep feat. Jotaemi ens delectaran amb els hits del moment.

Les entrades sortiran a la venda a començaments d’abril, i enguany l’Ateneu ha activat la venda en línia. Les subscriptores i sòcies gaudireu d’un descompte.

Ens encantaria celebrar aquests dotze anys totes juntes i que la festa soni ben fort i deixi ben clar que, com va dir un company estimat, seguirem sent l’intent inesgotable de “viure una vida que mereixi ser viscuda”.


Més que mil paraules

Es compleix el sisè aniversari de la vaga general del 29 de març de 2012, una convocatòria amb alt seguiment a la indústria, el comerç i el sector públic. Barcelona va quedar paralitzada, entitats bancàries i multinacionals van patir destrosses, es van produir desenes de detencions i la violència policial va ser extrema. Dos manifestants van perdre un ull per l’impacte de bales de goma i, per primer cop i per ordre de Felip Puig, els Mossos d’Esquadra van llançar gasos lacrimògens.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;