Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Una presa del Centre Penitenciari de Ponent, en vaga de fam

El Grup de Suport a les preses de Lleida ha fet pública la situació d’una interna que pateix reaccions al·lèrgiques greus al menjar del centre. La presa hauria iniciat la tercera protesta des que va ingressar al centre per demanar el tercer grau

Una interna del Centre Penitenciari de Ponent hauria iniciat una vaga de fam perquè se li concedeixi el tercer grau per motius de salut: des que va ingressar a la presó de Lleida el 8 de juny passat, Soraya D.F., de 38 anys, ha hagut de ser atesa fins a tretze vegades per reaccions al·lèrgiques al menjar del centre, dues d’elles de “gravetat”, segons els informes clínics de l’Equip d’Atenció Primària Penitenciari (EAPP). Per aquest motiu, l’equip mèdic de la presó ha demanat a la direcció que se li valori la possibilitat d’un tercer grau de tractament per la «situació d’angoixa important» amb què viu la pacient el seu estat de salut.

Soraya D.F., de 38 anys, ha hagut de ser atesa fins a tretze vegades per reaccions al·lèrgiques al menjar del centre, dues d’elles de “gravetat”, segons els informes clínics 

D’acord amb els informes clínics de l’EAPP de Ponent, la pacient Soraya D.F. va ingressar a la presó el 8 de juny de 2017 amb antecedents d’intolerància i al·lèrgies a les proteïnes de la llet. Des de llavors, ha sigut atesa tretze vegades per reaccions al·lèrgiques al menjar del centre “malgrat el control estricte de la dieta”. A l’exploració clínica, el col·legiat conclou que «ens és del tot impossible preservar-la de possibles contaminants i, per tant, que no continuï tenint aquestes crisis».

Soraya D.F. va ser traslladada de la presó de Puig de les Basses (Girona) a Ponent (Lleida), on havia estat interna des de l’abril. Segons l’historial mèdic, durant aquest període va ser atesa sis vegades al EAPP de Puig de les Basses i una d’elles va haver de ser traslladada d’urgència a l’Hospital “donada la gravetat del quadre que presentava”.

En una carta difosa pel Grup de Suport a les preses de Lleida, D.F. es declara en vaga de fam i sed fins que no se li confereixi el tercer grau de tractament

En una carta difosa pel Grup de Suport a les preses de Lleida, D.F. es declara en vaga de fam i sed fins que no se li confereixi el tercer grau de tractament, d’acord amb la recomanació de l’equip mèdic del centre. A més, demana que se la traslladi a Lleó, prop de la seva família, per si el seu estat de salut empitjorés.

Fonts del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya neguen a la Directa que només amb un informe mèdic es pugui considerar el tercer grau de tractament i asseguren que les revisions del règim d’una interna es fan seguint múltiples criteris d’acord amb el reglament penitenciari (personal, familiar, social, clínic…). Aquestes mateixes fonts declaren que el trasllat a Lleó depèn de Serveis Penitenciaris de Madrid.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;