Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Informació que no trobareu a cap mitjà del País Valencià

És gràcies a la independència editorial i al treball en equip que podem engegar investigacions com les tres que hem destapat fins ara del cas “Espionatge d’estat”

En quin mitjà trobaríeu investigacions com les que publiquem en este número? Per primera vegada, un mitjà ha destapat la infiltració d’un agent de la policia espanyola en el moviment popular del País Valencià. No es tracta de la primera investigació periodística elaborada des del nucli valencià de la Directa. Al llarg de set anys de trajectòria, ens n’han precedit moltes d’altres, però tenim clar que aquesta marcarà un punt d’inflexió en la nostra línia del temps.

El nucli de la Directa al País Valencià va nàixer amb la missió de fer periodisme d’investigació, independent, cooperatiu i en valencià; per a aconseguir que la societat deixara de patir la manipulació, la desinformació, l’obstrucció i el silenci que ha sofert per culpa d’un partit polític que havia fet d’una eina per al poble una eina per a aconseguir la seua hegemonia. Amb l’arribada de l’anomenat govern del canvi i el naixement de la nova corporació valenciana de mitjans, algunes coses del panorama mediàtic valencià han canviat, però, malauradament, moltes altres resten igual.

Si amb prop de 3.800 subscriptores hem pogut destapar un cas d’infiltració policial com d’aquesta magnitud, imagineu el que podríem fer amb una base social molt més gran

El relat mediàtic continua controlat per partits polítics i empreses. Per això són tan importants mitjans com la Directa. No ens finança cap partit polític, empresa o institució. Els nostres ingressos provenen en un 70 % de fons propis (subscripcions, donacions i serveis externs). I és gràcies a la independència editorial i al treball en equip que podem engegar investigacions com les tres que hem destapat fins ara del cas “Espionatge d’Estat”. És gràcies a una base social molt diversa que podem aportar una mirada crítica i dissonant en comparació amb la resta de mitjans hegemònics. Sense la total llibertat periodística que aquesta base ens permet exercir, resultaria molt difícil fiscalitzar a qui destinen fons públics a espiar l’activisme i anticapitalista.

La Directa creix al ritme que creixen les seues subscripcions. Si amb prop de 3.800 subscriptores hem pogut destapar un cas d’infiltració policial com d’aquesta magnitud, imagineu el que podríem fer amb una base social molt més gran. Si encara no sou subscriptores, vos convidem a fer-vos també vostra la Directa. Si ja en sou, animeu a les del vostre voltant a fer el pas.

Fem-ho possible. Enfortim, entre totes, la Directa al País Valencià.

Article publicat al número 563 publicación número 563 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!