Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La Barcelona escrita, posada al dia

Reedició d'un volum publicat el 2001 per Julià Guillamon que explicava “la transformació de Barcelona a través dels textos literaris”

La ciutat interrompuda (2001), el crític literari de La Vanguardia Julià Guillamon explicava “la transformació de Barcelona a través dels textos literaris”, amb un “joc postmodern” que volia relativitzar “el discurs dels creadors de la ciutat –els tècnics i els polítics– i la retòrica dels grans esdeveniments”.

Guillamon exercia també de cronista i desenterrador de mil tresors ocults (qui coi és Lluís Fernández?). Aquell artefacte polifacètic retratava dues dècades en la vida d’una ciutat: la contracultura, el socialisme consolador de Poblenou, la “reconstrucció” i fins a l’apoteosi olímpica, quan molts creadors van anar passant per l’adreçador (o per l’anell).

La reedició ampliada del llibre suma els novel·loides best-sellers –a l’altura de les aberracions del “model Barcelona”– però també alguns textos bombàstics (la “bastardista” Cristina Morales). L’autor conclou amb una imatge, la de l’escriptor desencisat que no participa de la construcció de la ciutat, però hi posa la “massa crítica”, que encara no tinc clar si és realista, optimista o trista.

Article publicat al número 506 publicación número 506 de la Directa

LLIBRE

'La ciutat interrompuda'
Julià Guillamon
Editorial Anagrama
512 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!