Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La bufetada que vindrà

Des de l’òptica llibertària, l’autor anònim del manifest contingut a 'Desierto', autodenominat com a “postecologista”, delibera sobre l’impacte que el canvi climàtic pot tenir políticament, econòmicament i socialment

“El món no serà salvat. La revolució anarquista global no succeirà. El canvi climàtic global és imparable”. Amb aquestes paraules comença Desierto, i a partir d’això desplega la seva anàlisi.

Des de l’òptica llibertària, l’autor anònim d’aquest manifest, autodenominat com a “postecologista”, delibera sobre l’impacte que el canvi climàtic pot tenir políticament, econòmicament i socialment. La creació de deserts calents, les successives migracions massives, l’augment de les desigualtats, l’inici de conflictes bèl·lics o la fallida d’estats que no aconsegueixen mantenir el seu poder. L’autor busca que ens desfem de la motxilla d’il·lusions i domesticació que duem a sobre per endinsar-nos a les possibilitats que aquest succés determinant oferirà.

Desierto presenta un futur agredolç. Un futur, a primera vista, desesperançador i pessimista que, a mesura que avança la lectura, esdevé llavor d’horitzons de lluita i vides en llibertat. Els deserts semblen espais inhabitables, incontrolables a mans de la civilització; però allà és on viuen les formigues recol·lectores, més lliures que cap altra i alienes a la bufetada que vindrà.

Article publicat al número 512 publicación número 512 de la Directa

LLIBRE

'Desierto. Manifiesto postecologista'
Anònim
Editorial Melusina 2017
208 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!