Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat

La bufetada que vindrà

Des de l’òptica llibertària, l’autor anònim del manifest contingut a 'Desierto', autodenominat com a “postecologista”, delibera sobre l’impacte que el canvi climàtic pot tenir políticament, econòmicament i socialment

“El món no serà salvat. La revolució anarquista global no succeirà. El canvi climàtic global és imparable”. Amb aquestes paraules comença Desierto, i a partir d’això desplega la seva anàlisi.

Des de l’òptica llibertària, l’autor anònim d’aquest manifest, autodenominat com a “postecologista”, delibera sobre l’impacte que el canvi climàtic pot tenir políticament, econòmicament i socialment. La creació de deserts calents, les successives migracions massives, l’augment de les desigualtats, l’inici de conflictes bèl·lics o la fallida d’estats que no aconsegueixen mantenir el seu poder. L’autor busca que ens desfem de la motxilla d’il·lusions i domesticació que duem a sobre per endinsar-nos a les possibilitats que aquest succés determinant oferirà.

Desierto presenta un futur agredolç. Un futur, a primera vista, desesperançador i pessimista que, a mesura que avança la lectura, esdevé llavor d’horitzons de lluita i vides en llibertat. Els deserts semblen espais inhabitables, incontrolables a mans de la civilització; però allà és on viuen les formigues recol·lectores, més lliures que cap altra i alienes a la bufetada que vindrà.

Article publicat al número 512 publicación número 512 de la Directa

LLIBRE

'Desierto. Manifiesto postecologista'
Anònim
Editorial Melusina 2017
208 pàgines