Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Convoquem la segona edició del concurs 'Caplletra'

La 'Directa' busca proses creatives i ficcions narratives per publicar a les pàgines de la seva edició impresa mensual durant els pròxims dotze mesos

“Lletra majúscula inicial del primer mot d'un text que ha estat ornamentada amb fins estètics” ('Diccionari de la Llengua Catalana' de l'IEC) | Maria Conill

Podem celebrar que el primer concurs literari realitzat com a Directa va ser tot un èxit. 53 de vosaltres vau posar-vos a escriure per participar d’una publicació que, si bé no és àmpliament coneguda per ser un espai d’escriptura literària, decideix any rere any publicar aquest tipus de continguts.

Un any després, i amb la secció de “Caplletra” ocupant les pàgines 60 i 61 del paper mes rere mes, tornem a obrir la possibilitat de publicar els vostres relats amb nosaltres. Textos que donada la varietat de les nostres lectores, col·laboradores i subscriptores enriqueixen la Directa i fan que sigui una publicació de qualitat.

Per això us convoquem a un nou concurs literari perquè ens feu arribar els vostres millors relats de ficció. Les obres seleccionades no es podran remunerar, però es publicaran en l’edició de paper de la Directa. També, i perquè el que hem fet aquest any no serveixi de precedent, la publicació de les vostres obres a la revista NO implica la publicació d’un llibre de relats que les inclogui.

Voleu participar-hi? Us expliquem com fer-ho:

  • Els terminis per a presentar obres a concurs seran des d’avui fins al dia 22/04. Un mes sencer per escriure, remenar llibretes i calaixos, buscar idees arreu i enviar-nos-les.
  • La temàtica és oberta, sempre que us mantingueu dins els marges de la ficció. Hi podeu posar tants personatges com vulgueu, fer finals oberts, parlar de vides passades i vides futures. No tingueu por ni mesura.
  • Acceptem contes d’estructura clàssica, poemes, peces teatralitzades i qualsevol híbrid que us pugueu imaginar. No hi ha limitació pel que fa al gènere narratiu, investigueu tranquil·lament.
  • Els textos han de tenir una extensió màxima de 4.500 caràcters (amb espais inclosos); no s’estableix una extensió mínima.
  • Cal que els textos estiguin escrits en català.

Un cop tingueu la història muntada, la podeu enviar al correu electrònic cultura@directa.cat, posant per assumpte del correu “Convocatòria CAPLLETRA”. Al cos del missatge cal que hi indiqueu el vostre nom i cognoms, el títol del text i una adreça de correu electrònic on puguem localitzar-vos.

Us animem a compartir aquesta informació amb totes les vostres amigues, veïnes, companyes d’escola i de feina, del grup de lectura, familiars, conegudes i desconegudes. Si teniu qualsevol dubte, escriviu-nos!

Moltíssimes gràcies pel suport, l’entusiasme i tota la poesia.

Visca el “Caplletra”!

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!