Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La fàbrica Can Sanpere de Premià de Mar afronta un nou intent de desallotjament

El col·lectiu La Fàbrika va ocupar l'immoble l'any 2018 davant la inacció de l'Ajuntament, que cinc anys després d'una consulta popular encara no ha executat l'expropiació que va prometre

Concentració contra el desallotjament de Can Sanpere el maig del 2017 | Arxiu

La fàbrica Can Sanpere de Premià de Mar s’enfronta a un nou intent de desallotjament aquest dijous 19 de desembre. El col·lectiu La Fàbrika va ocupar l’immoble l’any 2018 davant la inoperància de l’Ajuntament per fer efectiu el veredicte de la consulta popular celebrada l’any 2014, quan l’actual conseller d’Interior, Miquel Buch, era l’alcalde premianenc. Una majoria absoluta de 1.570 vots dels 1.968 totals van optar per l’expropiació de la finca. Ja s’han complert cinc anys des que es va fer la consulta però l’Ajuntament no ha expropiat el que popularment es coneix com a Sanpe, una antiga fàbrica tèxtil d’uns 10.000 m² protegida com a Bé Cultural d’Interès Local, que pertany a una empresa filial de Núñez i Navarro.

Can Sanpere va ser okupat per primer cop l’any 2013, precisament per evitar el seu enderroc per part de l’empresa propietària. Va haver-hi una petita pausa d’okupació el 2017, després del primer desallotjament, tot i que ara per ara segueix okupat. Can Sanpere s’ha convertit en la llar de diversos col·lectius que formen el teixit social de Premià de Mar, com ara la Xarxa d’Habitatge. L’espai és utilitzat per entitats locals que hi desenvolupen activitats socials, culturals i esportives.

Can Sanpere ha traçat un pla per la resistència i el mateix 19 de desembre ha convocat una concentració a les 8 h del matí. També hi haurà una acampada a l’interior del recinte des del dia 18 al vespre

L’assemblea de Can Sanpere ha traçat un pla per la resistència i el mateix dia 19 de desembre ha convocat una concentració a les 8 h del matí. També hi haurà una acampada a l’interior del recinte des del dia 18 al vespre. Esther Méndez, portaveu de l’assemblea de Can Sanpere, afirma que l’Ajuntament va tirar enrere la partida pressupostària destinada a l’expropiació per culpa d’una mala gestió econòmica.

“Fem directament responsable a l’Ajuntament per la seva manca de voluntat per no expropiar l’immoble. Els col·lectius estan fent una tasca social vital però l’Ajuntament no ho valora ni ho vol. No s’està complint el procés participatiu d’una consulta organitzada pel mateix consistori”, expressa Méndez. “Volem lluitar en contra de l’especulació d’empreses com la de Núñez i Navarro. Són empreses que fan diners a costa dels drets de persones”, afegeix la portaveu de l’assemblea.

La campanya contra l’amenaça de desallotjament va començar fa uns dies amb l’estrena del videoclip Fucking Núñez, man!, una cançó esperançadora i divertida que anima al poble a defensar el Sanpe.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!