Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La PAHC Baix Montseny anuncia l'okupació d'un bloc d’habitatges a Sant Celoni propietat de la Sareb

Situat al carrer Montserrat, l'espai ha estat rebatejat com La Moreneta, després que aquest dissabte es fes pública la seva okupació, i servirà per reallotjar vuit famílies en situacions de vulnerabilitat

| Arxiu

La PAHC Baix Montseny va anunciar ahir l’okupació del segon bloc propietat de la Sareb, “alliberat” per allotjar persones “en situacions de vulnerabilitat i de desemparament per part de l’administració”. Es tracta del bloc rebatejat com La Moreneta, situat al número 20 del carrer Montserrat de Sant Celoni. Aquest dissabte 29 de maig es va fer pública l’okupació i durant tot el cap de setmana l’espai s’ha omplert d’activitats i s’ha treballat per posar a punt l’edifici.

Segons el col·lectiu, l’immoble està buit des de l’any 2008 i és per això que van decidir entrar-hi, per facilitar un sostre a vuit famílies: dotze persones adultes i quatre menors, en els pisos que s’han okupat fins ara. Aquest edifici se suma al Bloc Caliu, okupat el gener del 2020 per la PAHC Baix Montseny i on actualment viuen 22 persones, onze adultes i onze menors.

Segons el col·lectiu, l’immoble està buit des de l’any 2008, i és per això que van decidir entrar-hi, per facilitar un sostre a vuit famílies: dotze persones adultes i quatre menors

Magda és una de les persones que viuran a La Moreneta. A través de les xarxes socials, el col·lectiu de defensa de dret a l’habitatge ha difós el seu testimoni. “La meva situació era molt dolenta. Estava a punt de ser desnonada juntament amb les meves dues filles i vaig anar a la PAHC buscant ajuda. Des del dimecres 26 estic instal·lada aquí i espero que tot vagi bé”, explica des d’un dels pisos. “La por hi és, perquè si em treuen d’aquí, em quedaré al carrer i no tindré on anar”.

“A la PAHC no paren d’arribar casos de famílies i persones en situacions de vulnerabilitat i desemparament per part de l’administració. Treballem i seguirem lluitant per aconseguir lloguers socials per a les famílies reallotjades als dos blocs”, han assegurat des de la PAHC Baix Montseny en un comunicat. Des del col·lectiu, asseguren que l’organització i la mobilització són la clau per “recuperar la funció social de l’habitatge i plantar cara als bancs, fons voltor i grans tenidors”.  I recorden que en els últims quatre anys “el moviment popular per l’habitatge ha reallotjat més de vuitanta persones al Baix Montseny”. És el cas del Bloc del Sindicat, del Sindicat de Poble de Vilamajor, que el passat mes de novembre va okupar un edifici de Sant Antoni propietat de la Sareb per reallotjar 21 persones, i al qual se suma, ara, el nou espai de La Moreneta.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!