Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La policia executa amb violència el segon desnonament al barri d’Orriols en quatre dies

La Policia Nacional espanyola ha ferit cinc persones durant el llançament d'una família amb tres menors d'edat. Una de les ferides ha estat atesa a l'Hospital Clínic de València per dislocació d'un dels muscles

Desnonament al barri d'Orriols de València | Irene Molina

Era el quart intent de desnonament i a les 9.15 h del matí puntualment s’ha personat la comitiva judicial a l’immoble del número 6 del carrer Anna, del barri d’Orriols, on des de fa quatre anys vivia Yolanda de 32 anys, la seua parella Jose de 37, i tres menors de 10, 4 i 3 anys. Al portal esperaven mig centenar de persones per impedir el desnonament pacíficament. Tres furgons de la Policia Nacional espanyola han irromput en el carrer i sense cap mena de diàleg han tret violentament a totes les concentrades: militants del Sindicat d’Habitatge de València, veïnes, familiars i persones vingudes d’altres barris. Cinc persones han resultat ferides i una d’elles ha hagut d’acudir a l’Hospital Clínic de València per a ser atesa per una dislocació del muscle. El de hui és el segon desnonament en quatre dies que s’executa violentament i amb ferits a la ciutat de València, i el Sindicat assegura que els agents eren els mateixos.

Els tres intents previs d’executar el desnonament s’havien aturat amb la comitiva judicial a la porta. La família desnonada comptava amb l’informe de vulnerabilitat de Serveis Socials i a més, una de les portaveus del Sindicat de Barri d’Orriols afirma que “estan molt arrelats al barri i tenen bona relació amb les veïnes”. La propietat de la vivenda és la promotora immobiliària Coliseum Real State S.L., que forma part del fons voltor Cerberus. Segons fonts del Sindicat, no hi ha hagut cap negociació prèvia, tan sols s’han presentat en la casa per a oferir diners a la família a canvi d’abandonar-la. La família de Yolanda no té alternativa habitacional i es troben en mig dels tràmits per a la concessió d’un pis en règim de lloguer social, ja que els ingressos mensuals, inferiors a mil euros, no els arriben per a pagar el lloguer.

La propietat de la vivenda és la promotora immobiliària Coliseum Real State S.L., que forma part del fons voltor Cerberus

El Sindicat de Barri d’Orriols havia convocat des de primera hora del matí una concentració per a intentar impedir l’expulsió de les seues veïnes. Els cossos policials han actuat amb contundència i virulència amb l’objectiu d’apartar les manifestants de la porta perquè hi accedira la comitiva judicial. Han arrossegat, espentat i tirat per terra les persones concentrades. El col·lectiu convocant reporta cinc persones ferides, una d’elles més greu que ha hagut de ser atesa a l’hospital per dislocació del muscle. A més, almenys una activista ha estat identificada per la policia. Des del Sindicat d’Habitatge de València informen també que algunes persones ferides en el desnonament de dilluns passat han tornat hui a l’hospital amb dolors persistents encara al cos.

Enguany l’Institut Nacional d’Estadística ha publicat dades del nombre de pisos buits a València i ascendeixen a un total de 36.454 immobles, l’equivalent al 8,8% de l’habitatge total. És una de les ciutats on centenars de pisos estan en mans de fons voltors i acaben buits. En concret, la situació de l’habitatge a Orriols és de les més preocupants i és la zona on es concentra el nombre més gran de desnonaments de la ciutat.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!