Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La recuperada guerrilla urbana

Coordinat per Ricard de Vargas Golarons i Roger Costa Puyal, es publica un volum plural que aplega una important cronologia, un valuós conjunt de testimonis i annexos interessants amb mapes de les rutes seguides pels maquis

Durant els setanta, historiadors llibertaris van començar a reivindicar la important resistència armada a la dictadura a Catalunya entre 1945 i 1963. Un dels treballs més destacats és precisament la biografia que va publicar Antonio Téllez el 1974, sobre Josep Lluís Facerías.

Facerías fou una llegenda popular de la guerrilla urbana fins al seu assassinat, el 1957. Coordinat per Ricard de Vargas Golarons i Roger Costa Puyal, es publica un volum plural que aplega una important cronologia, un valuós conjunt de testimonis i annexos interessants amb mapes de les rutes seguides pels maquis, així com abundants reproduccions de la premsa del moment.

El llibre és alhora fruit del treball dels diversos grups dedicats a difondre el patrimoni històric de la guerrilla anarquista i de les rutes del maquis, així com a recuperar una memòria històrica antifeixista més necessària que mai.

Article publicat al número 528 publicación número 528 de la Directa

LLIBRE

'Josep Lluís Facerías i els seus grups d’acció'
Coordinat per Ricard de Vargas Golarons i Roger Costa Puyal
Descontrol Editorial & Impremta SCCL, 2020
428 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!