Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La veritat sobre les 'fake news'

En els darrers anys s’ha parlat molt sobre desinformació i fake news. Mitjans de comunicació, corporacions tecnològiques o partits polítics, entre d’altres, en una clara sobreactuació, han advertit que el fenomen amenaça els fonaments de la democràcia.

Amb tot, i com demostra el llibre editat per Raig Verd i dirigit per l’activista d’Xnet Simona Levi, #FakeYou: fake news i desinformació, el debat sobre les fake news és, en si mateix, una fake new. D’aquí neix l’objectiu d’aquest llibre absolutament necessari: oferir una definició de la desinformació i desmentir fal·làcies nascudes al voltant del concepte.

Ni és un fenomen nou, ni és responsabilitat d’internet, ni ve de països llunyans, ni se solucionarà amb lleis lliberticides com pretenen els governs. Com apunta #FakeYou, és tot el contrari. En la seva majoria, les notícies falses que ens afecten són creades pels grans mitjans de comunicació, institucions i partits polítics de casa nostra. L’única manera d’aturar-les és amb més democràcia.

Article publicat al número 493 publicación número 493 de la Directa

LLIBRE

#FakeYou: fake news i desinformació
Autoria múltiple
Coordinat per Simona Levi
Raig Verd, 2019
214 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!