Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Feministes de València s'autoinculpen col·lectivament d'haver fet de 'piqueteres' el 8-M en suport a les dotze multades per aquest fet

Les vaguistes han rebut un total de 12 multes, la quantia de les quals ascendeix fins als 6.000 euros. El delegat del govern espanyol a València, Juan Carlos Fulgencio, es va comprometre a revisar-les fa mig any, però fins ara no ha fet res al respecte. Una acció convocada aquest matí per l'Assemblea Feminista de València davant de la Delegació del Govern espanyol ha denunciat el que consideren un acte de repressió de la protesta i per comprometre's a no pagar les sancions

Sota el lema “Jo també vaig ser piquetera 8M. Si ens toquen a una, responem totes”, desenes d’activistes feministes han acudit aquest dimarts, 18 de desembre, a les 11 del matí, a la Delegació de Govern espanyol a València per a denunciar la repressió que han patit a causa de la seua participació en la vaga del passat 8 de març, tal com va explicar la Directa en el seu moment.

Sis mesos després que el delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, es comprometera a revisar les multes, i sense haver rebut cap resposta per la seua part, les feministes han fet un acte de denúncia públic. “Volem assenyalar l’estructura patriarcal i capitalista que s’amaga darrere d’aquestes multes, perquè davant d’un moviment feminista sòlid, que va donar una lliçó de dignitat, cohesió, força i capacitat de mobilització, el sistema no té una altra forma de desacreditar-nos”. “Fa servir la repressió de la mà de la Llei Mordassa per tractar d’inculcar-nos la por”, han manifestat les congregades.

Les multes, emparades en la Llei Mordassa, van començar a arribar a algunes vaguistes a partir del mes d’abril, com a conseqüència de les accions realitzades el passat 8 de març al barri de Benimaclet, on durant la jornada de vaga la policia va identificar desenes de manifestats

També han entregat a la Delegació de Govern més de 80 formularis on s’inculpen per haver actuat com a “piqueteres” durant la vaga feminista i assumeixen col·lectivament les responsabilitats de les dotze multes. No obstant això, no han pogut parlar amb el delegat del Govern, ja que no es trobava present a la seu, i han sigut rebudes per una secretària. S’espera, però, que arribin més escrits d’autoinculpació al llarg de la vesprada d’avui i durant els pròxims dies. “Ens han explicat el procediment judicial i continuem esperant una resposta, perquè no s’ha complit la paraula de Fulgencio, qui es va comprometre a revisar-les”, ha explicat Eva Romaní, una de les portaveus. I ha afegit: “No anem a pagar unes multes il·legals i injustes que estan en el marc d’una vaga convocada i legal”.

 

Els motius de les multes

Les multes, emparades en la Llei Mordassa, van començar a arribar a les vaguistes a partir del mes d’abril, com a conseqüència de les accions realitzades el passat 8 de març al barri de Benimaclet, on durant la jornada de vaga la policia va identificar desenes de manifestats. Les feministes denuncien que les han multades “per ocupar els carrers en una vaga legal”, per “demanar a un policia que em parle en la meua llengua”, per “informar en piquets informatius en una vaga legalment convocada” i per “queixar-nos de la violència policial aplicada als nostres cossos”. Aquests són alguns dels exemples de les multes, amb un cost superior als 600 euros en cadascuna d’elles.

“No anem a pagar unes multes il·legals i injustes que estan en el marc d’una vaga convocada i legal”, afirma Elena Romaní, membre de l’assemblea.

 

“L’objectiu de la repressió és mantindre’ns callades, aïllades, i criminalitzar-nos. Davant d’això, des del moviment feminista de València seguirem amb la dinàmica d’unitat d’acció de la jornada de lluita del 8-M”, han apuntat. Teresa Meana, una altra de les portaveus del moviment, ha insistit en el fet que es tracta de multes que s’assumeixen col·lectivament per part de tot el moviment, ja que han assegurat que no van a acceptar que es “criminalitze a tot el moviment feminista”, el qual va demostrar el passat 8 de març que és un moviment “de desobedients pacífiques i no violentes”.

Les activistes sseguren que seguiran organitzant la resposta antirepressiva de manera col·lectiva, fins que no es retiren totes i cadascuna de les dotze multes

Des de l’Assemblea Feminista de València, asseguren que seguiran organitzant la resposta antirepressiva de manera col·lectiva, fins que no es retiren totes i cadascuna de les dotze multes que ascendeixen fins a 6.000 euros. “Ens volen callades, aïllades, criminalitzades”. “En contra, des del moviment feminista de València i seguint la dinàmica d’unitat d’acció de la jornada de lluita del passat 8 de març, en comunitat, ens mantindrem, colze a colze, desobeint les seues lleis i denunciant tots i cadascun dels atacs cap a les mobilitzacions feministes”, han conclòs en la lectura del manifest.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!