Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

L’empremta de la vaga feminista

Hem posposat un dia la sortida de l'edició impresa per tal de poder garantir el dret a la vaga de les dones del col·lectiu

| Arxiu

L’exemplar de la Directa que tens entre mans o a la pantalla s’ha publicat en dijous excepcionalment. Dilluns va ser 8-M i les dones treballadores de la Directa vam fer vaga, juntament amb moltes col·laboradores. En comptes de ser a la redacció, vam ser als carrers (reconeixem que sense poder estar-nos d’explicar el que hi passava). Cada any, des de la primera laboral del 2018, ens hem sumat a la vaga general feminista i, enguany, tot i que condicionava el calendari de tancament de l’edició en paper, no vam dubtar-ho. Precisament, el dilluns es concentrava força volum de feina del número 519 i mantenir el calendari previst sense les dones era impossible. La data ha sigut un mirall: ha visibilitzat la feina que fem en el projecte i els impactes de deixar-la de fer. Les tasques de dilluns van quedar posposades a dimarts i per això aquest número es distribueix dijous i arribarà als punts de venda i a les bústies de les persones subscriptores 24 h més tard del que és habitual. A més, com altres anys, les treballadores hem fet un pot solidari on aportar la part de la nostra bestreta laboral diària que correspondria al 8M a algun col·lectiu o entitat feminista.

La data ha sigut un mirall: ha visibilitzat la feina que fem en el projecte i els impactes de deixar-la de fer

Pel que fa als continguts, les dues entrevistes principals de la publicació se centren en reivindicacions feministes. A la “Indirecta” conversem amb Yolanda Becerra, directora de l’Organització Femenina Popular de Colòmbia i a “Miralls” ho fem amb la investigadora Christel Keller. Volem –i ens hi esforcem– que el feminisme no sigui només un eix prioritari en el nostre mitjà, sinó una mirada transversal a tots els eixos i una perspectiva arrelada en els nostres equips.

Article publicat al número 519 publicación número 519 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!