Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

L’empremta de la vaga feminista

Hem posposat un dia la sortida de l'edició impresa per tal de poder garantir el dret a la vaga de les dones del col·lectiu

/ Arxiu

L’exemplar de la Directa que tens entre mans o a la pantalla s’ha publicat en dijous excepcionalment. Dilluns va ser 8-M i les dones treballadores de la Directa vam fer vaga, juntament amb moltes col·laboradores. En comptes de ser a la redacció, vam ser als carrers (reconeixem que sense poder estar-nos d’explicar el que hi passava). Cada any, des de la primera laboral del 2018, ens hem sumat a la vaga general feminista i, enguany, tot i que condicionava el calendari de tancament de l’edició en paper, no vam dubtar-ho. Precisament, el dilluns es concentrava força volum de feina del número 519 i mantenir el calendari previst sense les dones era impossible. La data ha sigut un mirall: ha visibilitzat la feina que fem en el projecte i els impactes de deixar-la de fer. Les tasques de dilluns van quedar posposades a dimarts i per això aquest número es distribueix dijous i arribarà als punts de venda i a les bústies de les persones subscriptores 24 h més tard del que és habitual. A més, com altres anys, les treballadores hem fet un pot solidari on aportar la part de la nostra bestreta laboral diària que correspondria al 8M a algun col·lectiu o entitat feminista.

La data ha sigut un mirall: ha visibilitzat la feina que fem en el projecte i els impactes de deixar-la de fer

Pel que fa als continguts, les dues entrevistes principals de la publicació se centren en reivindicacions feministes. A la “Indirecta” conversem amb Yolanda Becerra, directora de l’Organització Femenina Popular de Colòmbia i a “Miralls” ho fem amb la investigadora Christel Keller. Volem –i ens hi esforcem– que el feminisme no sigui només un eix prioritari en el nostre mitjà, sinó una mirada transversal a tots els eixos i una perspectiva arrelada en els nostres equips.

Article publicat al número 519 publicación número 519 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU