Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Mares, filles, nenes i joves de generacions passades

El projecte Càntut parteix de la recopilació del cançoner tradicional de les comarques de Girona i es manifesta principalment en el festival del mateix nom que cada tardor s’organitza a Cassà de la Selva

Ressenya de 'Vega', de Paula Grande i Anna ferrer | Arxiu

El projecte Càntut parteix de la recopilació del cançoner tradicional de les comarques de Girona i es manifesta principalment en el festival del mateix nom que cada tardor s’organitza a Cassà de la Selva. A més, també duu a terme diverses produccions, com les discogràfiques. El segon lliurament d’aquesta especialitat ha sigut Vega, un CD signat per dues cantants, l’empordanesa Paula Grande i la menorquina Anna Ferrer.

La parella ha agafat un grapat de temes populars extrets de l’esmentat cançoner que tenen com a particularitat la seva vinculació amb la situació de la dona i com aquesta condició ha sigut transmesa a través d’un repertori del tot discriminatori, tot i que el disc barreja les composicions més lúdiques –la festiva “Pepito”– amb les més emocionals –la coneguda “La mare”, que cantava Dyango– i les més desagradables, o potser més realistes –“Catarineta”, versió d’“A la plaça fan ballades”, on un pare mata la seva filla per haver sortit a festejar. Així, amb uns arranjaments moderns més aviat desarrelats, que sovint treuen de context el caràcter original de les peces triades, la Paula i l’Anna interpreten, amb molt d’encert, això sí, un seguit de cançons que formen part d’una història que cal superar, però no oblidar.

Article publicat al número 529 publicación número 529 de la Directa

DISC

Vega
Paula Grande i Anna Ferrer
Bankrobber, 2020

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!