Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Memòria que crema i exorcitza

Les memòries de Jerry Stahl és una immersió en l'univers dels consums, entre el deliri i una comicitat hilarant, que no enalteix les drogues i esdevé un manual d'ús pràctic

El panorama mental i físic que expandeix Jerry Stahl a les seves memòries és molt exigent. En instants passa d’estats de deliris a una comicitat hilarant. No és fàcil ubicar-s’hi.

Aquest no és un llibre on l’autor intenti disculpar-se per consumir. No ens explica que a les drogues hi ha una mena d’elixir que doni sentit al món. No les enalteix. No hi ha cap ús pràctic de les drogues, cap protocol d’assaig com feien Walter Benjamin i els seus col·legues, que s’administraven dosis controlades per veure com els afectaven en les seves dissertacions, i si els ajudaven (o no) a les seves converses embafadorament intel·lectuals.

Aquest és un cas on l’autor exposa com la seva vida podria haver estat en el nefast absurd de “no ser més que droga”. I escriu per això, no contra això. És un llibre (una vida) que es lluita des de la memòria. Stahl rema a través de l’oli bullent del record de les drogues. Escriu i es fa mal en el procés de dol. Escriu i es crema per exorcitzar-se.

Article publicat al número 543 publicación número 543 de la Directa

LLIBRE

'Siempre medianoche'
Jerry Stahl
Traducció: Ce Santiago
Malas Tierras Editorial, 2022
440 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!