Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Mobilització universitària per fer front a l'augment de l'extrema dreta

Aquest 18 de juliol desenes d'entitats estudiantils i del professorat de les universitats catalanes organitzen l'acte "Universitats Catalanes contra el Feixisme". Durant l'esdeveniment es presentarà el manifest "Barrem el pas al feixisme"

Concentració contra la presència de Societat Civil Catalana a l'edifici històric de la UB, el 7 de juny de 2018 | Sira Esclasans

Diferents organitzacions i col·lectius de les universitats catalanes han convocat aquest 18 de juliol a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona l’acte “Universitats Catalanes contra el feixisme”. S’uneixen “commoguts per l’augment de l’extrema dreta al nostre territori, als carrers i a les institucions”. Amb aquest acte volen reivindicar el paper fonamental que té la universitat per barrar el pas a les idees de l’extrema dreta. Consideren així que “la docència, la recerca i l’acció diària de tota la comunitat universitària ha de treballar per totes aquelles idees que avui fan front a l’extrema dreta i, també, que fan front al projecte neoliberal que ha mercantilitzat, cada vegada més, la universitat pública”.

Entre les entitats convocants hi ha CGT, COS, IAC, SEPC, Assemblea Feminista UB, Assemblea de Professorat Associat de la UAB, Doctorands en Lluita, End Fòssil Barcelona, Front d’Estudiants, MeToo UAB, Plataforma d’Associats UB, Assemblea de Professorat Reclamant UB, La Pública contra el Feixisme i Transformem UB.

L’acte es farà a partir de les set de la tarda i s’omplirà de múltiples veus. A la primera part es recordarà la universitat sota el franquisme i la repressió política que s’ha viscut als campus en democràcia

L’acte es farà a partir de les set de la tarda i s’omplirà de múltiples veus. A la primera part es recordarà la universitat sota el franquisme i la repressió política que s’ha viscut als campus en democràcia. També es denunciarà la permissivitat dels rectorats amb grups feixistes. Des de la Pública contra el Feixisme posaran l’èmfasi en com “les universitats han permès que la policia reprimís aquelles estudiants que han plantat cara a grups com Societat Civil Catalana o S’ha Acabat a qui els òrgans de govern universitaris han donat espai”.

A la segona part intervindran tots aquells que treballen, des de baix, en el si de la comunitat universitària, per barrar el pas a idees i pràctiques de l’extrema dreta. Així, hi seran presents les veus del feminisme, de l’ecologisme, del sindicalisme combatiu, de les investigadores que fan recerca sobre memòria històrica i de les estudiants que lluiten per la llengua catalana i la universitat pública. Des d’End Fòssil Barcelona avancen que la seva intervenció se centrarà en “denunciar el negacionisme climàtic que propulsa l’extrema dreta i la protecció de les elits que tenen molt clar que la crisi ecològica és real i que busquen la seva sortida individual” i des de l’Assemblea Feminista de la UB manifesten que: “no farem ni un pas enrere amb relació als drets aconseguits per les dones i pel col·lectiu LGTBI a les universitats i que ens trobaran sempre de cara davant qualsevol forma d’odi”.

La tercera part de l’acte comptarà amb la participació de moviments socials “afectats profundament per la discriminació i l’odi que enalteix l’extrema dreta”

La tercera part de l’acte comptarà amb la participació de moviments socials “afectats profundament per la discriminació i l’odi que enalteix l’extrema dreta”. També hi haurà un stand informatiu de la Directa on us podreu subscriure i adquirir el darrer exemplar en paper amb el reportatge d’obertura “Altaveus de l’onada reaccionària”.

Serà, també, en el marc d’aquest acte que es presentarà el manifest “Barrem el pas al feixisme” fruit d’una aliança de moviments socials, sindicals, veïnals, cooperatius, culturals, feministes, ecologistes i antiracistes que fan una crida a l’organització i a la mobilització de la societat catalana “per aturar la presa de poder social i polític del feixisme i organitzar la resistència col·lectiva davant la seva presència als carrers i a les institucions”.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!