Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Museo Hermitage Barcelona SL, cultura de gestió immobiliària

El vicepresident i el conseller delegat de la societat que pretén instal·lar una sucursal del Museu Hermitage a la Nova Bocana del port de Barcelona dirigeixen dues empreses immobiliàries que tenen en marxa la construcció de 800 habitatges a l'àrea de Barcelona i 150 més a la Costa Brava

En vermell, el solar on està previst el museu Hermitage | Arxiu

Des de la seva primera presentació pública l’any 2012, la cara visible del projecte de l’Hermitage ha estat Ujo Pallarés, un interiorista que dirigeix un estudi barceloní d’arquitectura i disseny especialitzat en botigues de “grans marques”. Actualment, Pallarés és també el president de Museo Hermitage Barcelona SL, la societat que aspira a aconseguir la concessió administrativa de l’Autoritat Portuària de Barcelona. Una concessió que li permetria construir un edifici de 16.000 metres quadrats a tocar de l’hotel Vela i executar un projecte que ell mateix ha xifrat en 50 milions d’euros.

Al consell d’administració de Museo Hermitage Barcelona SL, creada el mes de setembre de 2018, l’acompanyen Jaume Sabater, que ocupa el càrrec de vicepresident, i Xavier Pujol Coll, com a conseller delegat.

Al consell d’administració de Museo Hermitage Barcelona SL hi ha el ciutadà suís Jaume Sabater, un dels principals directius de l’empresa suïssa Varia Europe Properties centrada en les inversions immobiliàries a l’Estat espanyol i a Itàlia

Sabater, un ciutadà suís que resideix actualment a Ginebra, és un dels principals directius de Varia Europe Properties, una empresa suïssa centrada en les inversions immobiliàries a l’Estat espanyol i a Itàlia. De 2003 a 2014, Sabater va formar part dels equips de gestió d’actius i d’inversions del grup Edmond de Rothschild, una feina que va abandonar l’any 2015 per crear Stoneweg, una empresa amb seu a Ginebra. Des de 2017, Stoneweg treballa estretament amb el grup Varia gestionant els seus actius immobiliaris.

Per la seva banda, Pujol Coll té un llarg currículum com a executiu que inclou més d’un centenar de càrrecs en una cinquantena d’empreses. En l’actualitat, Pujol actua com a country manager de Stoneweg, representant a la companyia en territori espanyol, alhora que ocupa diversos càrrecs en l’eixam d’empreses creades pel grup Varia a la península.


Model de negoci

El model de negoci de Varia Europe, que vehicula totes les seves inversions a través d’una companyia de titularització d’actius establerta a Luxemburg, es basa en “aprofitar l’evolució del mercat immobiliari europeu” amb el suport de socis locals amb coneixement i contactes en el sector. En el cas de l’estat Espanyol, Varia ofereix als seus inversors participar tant en promocions residencials com en operacions de caràcter oportunista. Això si, adverteix als seus clients que el cicle expansiu del mercat immobiliari iniciat el 2018 s’allargarà com a molt fins a l’any 2022 moment en què preveuen que s’entri en una fase d’oferta excessiva.

Tanmateix, en l’actualitat, Varia i Stoneweg promouen la construcció de 276 habitatges a L’Hospitalet de Llobregat, 284 a Badalona i 250 més repartits en sis promocions a diferents barris de la ciutat de Barcelona. A banda, també tenen en construcció 150 unitats a Palamós, Begur, Roses i Platja d’Aro. Unes xifres a les quals caldria sumar 350 habitatges més a la comunitat de Madrid.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!