Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Només ens queda seguir acudint-hi

Han passat huit anys des de Música i lletra (Propaganda pel fet!, 2011), darrer àlbum d’estudi de Feliu Ventura. Durant este temps, la seua activitat ha girat al voltant de diferents projectes musicals i literaris. Tot i això, hi havia ganes de tastar nou material íntegrament propi, el qual ha vist la llum recentment sota el nom de Convocatòria (Propaganda pel fet!, 2019).

Amb una confecció molt cuidada i en format llibre-disc, se’ns presenten onze peces, cadascuna d’elles acompanyada de textos escrits per referents culturals i polítics que han marcat l’autor durant la seua trajectòria: Carlos Taibo, Jordi Cuixart, Gemma Pasqual, etcètera.

Les lletres que li donen forma ens ofereixen una barreja entre dos pols, aparentment oposats. Per un costat, manté el to de denúncia i reivindicació característic de les composicions del xativí, que podem trobar en temes com “Cançó de bressol enmig del col·lapse”, “Tornarem a cantar” o “Convocatòria” (senzill que s’ix de la tònica general per la seua tonalitat més rockera). Per altre costat, també té lloc un cant a l’esperança i l’alegria, malgrat els temps foscos que vivim. Així, “Difon el teu somriure” o “Nostres (lloc 6)” ens conviden a ser optimistes, a brindar per allò que hem aconseguit i prendre-ho com a referència per avançar.

En definitiva, un àlbum que segueix el rastre del seu antecessor, sense arriscar-se massa i apostant per la fiabilitat que aporten els resultats passats: lletres polides al màxim i engalanades amb els instruments justos per adobar el conjunt. En esta ocasió, a la ja clàssica combinació de guitarres, teclats i acordions –i sota la notable producció de Borja Penalba i Pau Cháfer– se sumen l’oboé, el fiscorn o el clarinet.

El recent guardó que li ha atorgat el jurat dels Premis Ovidi com a millor disc de cançó confirma que, quan una cosa funciona, val més no tocar-la. Com bé reconeix Ventura, la música no canvia el món per si sola, però sí que pot servir d’impuls per a qui pretén fer-ho. Així doncs, esperem que es complisca el propòsit
i acudim fidels a la cita a la qual ens convoca.

Article publicat al número 488 publicación número 488 de la Directa

MÚSICA

Convocatòria
Feliu Ventura
Propaganda pel fet!
2019

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!