Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Poesia en quarantena a les xarxes socials

Sorgeix el Festival PoesiaFest40, una iniciativa en línia que ha estat fruit de l'atzar, en reacció al confinament per la crisi del coronavirus, i a la qual s'hi han sumat quinze poetes. El festival va començar a Instagram ahir dimecres 18 de març i finalitzarà el dissabte 21 de març, en commemoració del Dia de la poesia

El cartell del festival virtual de poesia, es va tancar en només dos dies | Arxiu

Rere la consigna #JoEmQuedoaCasa, centenars d’iniciatives i projectes han anat apareixent els darrers dies a les xarxes socials per a fer front al confinament dictaminat per la Generalitat de Catalunya. I aquest és el cas, també, del Festival PoesiaFest40 que va començar el dimecres 18 de març a les set de la tarda amb l’actuació del poeta Jaume C. Pons Alorda, qui va introduir el festival i va recitar poemes del seu llibre Era (Labreu Edicions) i poemes de Walt Whitman i William Wordsworth. Lluís Calvo el va seguir i va fer un viatge poètic entre els seus llibres L’espai profund (Edicions Proa), L’inflitrat (Editorial Arcàdia),  Ancestral (Cafè central) i Llegat rebel (Edicions Terrícoles). La cita la va tancar Pep Sanz, que va recitar part d’un poemari que està preparant i alguns clàssics com Ted Hughes. També va aprofitar per recollir poemes de Míriam Cano, Laia Maldonado, Chantal Poch, Laia Malo, Mireia Calafell, entre d’altres. Cada actuació en directe va durar uns trenta minuts i els poetes la van realitzar a través dels seus comptes personals d’Instagram.

Es tracta d’una iniciativa que “segueix les petjades dels festivals de música #CuarentenaFest” i altres que han sorgit aquests dies des del món de la cultura, explica Germán Bartolomé”, un dels seus impulsors. “La idea era fer un festival de poesia semblant, amb el mateix sistema de retransmetre en directe a través d’Instagram i que acabi el dia 21, que és el Dia de la poesia” exposa Bartolomé qui, el passat dilluns, va llançar la proposta a Twitter. “La proposta ha estat molt improvisada. Dilluns vaig llançar un tweet a l’atzar a on vaig dir ‘seria bo poder fer el mateix amb un festival de poesia’ i vaig etiquetar quatre poetes”. I els quatre van dir que sí.

Avui dijous, la cita es reprèn en línia a les 7 de la tarda amb   Lluís Lucero, seguit d’Anna Gual, David Caño i Dolors Miquel, qui tancarà el seguit de lectures del dia a 2/4 de 9 del vespre

I ha estat en qüestió de dia i mig que s’ha organitzat el PoesiaFest40 telemàticament, a través d’un compte de correu electrònic i d’un cartell on apareixen les actuacions de cada poeta, juntament amb el seu compte d’Instagram i l’hora en què retransmetran el directe. Avui dijous, la cita es reprèn en línia a les 7 de la tarda amb   Lluís Lucero, seguit d’Anna Gual, David Caño i Dolors Miquel, qui tancarà el seguit de lectures del dia a 2/4 de 9 del vespre.

Els pròxims dies, sempre de 7 a 2/4 de 9, i fins aquest dissabte 21 de març, en commemoració al dia de la poesia, també podrem gaudir de trenta minuts de poesia en directe –i a través dels seus perfils d’Instagram– amb Laia Maldonado, Àngels Moreno, Marta Pérez Sierra, Carles Rebassa, Núria Armengol, Estel Solé i Aina Torres.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!