Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Puta realitat

El Colectivo Puta Mina presenta un migmetratge experimental claustrofòbic amb ritme i ple de sinceritat, ràbia i dignitat que, com un bisturí tocant la carn tova i des d’una visió feminista es dona una ullada a la lluita obrera i sindical espanyola de l’últim terç del segle XX

La història ens porta a la colònia de La Vasco, a la conca de Ciñera i Matallana, a la província de Lleó. El Colectivo Puta Mina presenta un migmetratge experimental claustrofòbic amb ritme i ple de sinceritat, ràbia i dignitat. La part visual de l’obra està creada pels mateixos miners durant el tancament a la mina i vaga de fam realitzada el 2016. La part sonora ens acaba de crear la soledat i opressió del treball a la mina.

Els diàlegs i converses, per part de les dones dels miners, fan un repàs i una anàlisi profunda de la trajectòria de les famílies a la colònia com a sistema d’explotació i repressió sobre les famílies. Com un bisturí tocant la carn tova i des d’una visió feminista es dona una ullada a la lluita obrera i sindical espanyola de l’últim terç del segle XX. El discurs final és positiu, però sempre que la gent sortim a lluitar. Les protagonistes estan segures que hi tornarem, la pregunta que es fan és: quan? La pel·lícula ens fa un crit a la nostra consciència més endormiscada.

Article publicat al número 526 publicación número 526 de la Directa

CINEMA

'Puta Mina'
Colectivo Puta Mina
Laboratorio de Antropología Audiovisual Experimental
Estat espanyol, 2019
59 minuts

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!