Expressions

El 27 i 28 d’octubre passats va tenir lloc a Barcelona la IV Conferència Internacional de Traducció Audiovisual (CITA 4), on, entre altres actes, s’entregaven els IV Premis ATRAE a les

Carla Chillida i Elias Taño són les dues potències que es van vincular per crear la companyia de teatre valenciana A tiro hecho.

08.03.2016

El punk esclatà a mitjan anys 70 i s’estengué a escala global com una forma d'expressió genuïna, subterrània i subversiva.

“La Raquel Meyer és el primer esglaó per recuperar el Teatre Arnau”, explica Xantal Gabarró, una de les membres de la plataforma Recuperem l’Arnau.

17.11.2015

Tot i que el documental és troba en un gran moment, aquell que s’especialitza en la música sol passar més desapercebut i, en general, té molt poca presència a les sales de cinema.

L’exposició '+ Humans, El futur de la nostra espècie', organitzada al CCCB i comissariada per la investigadora Cathrine Kramer, pretén donar continuïtat a un projecte previ que e

20.10.2015

“La cultura és una arma indispensable en la lluita per la llibertat”. Tota una declaració d’intencions.

Pensar en València és pensar en el concepte de zona zero.

En retratar el cadàver d’una criatura originària de Kobane (Kurdistan sirià) i morta a les platges de Turquia, la fotògrafa Nilüfer Demir ha pogut capturar una imatge que resumeix el drama de

“L’autodefensa no és violència.

Per als qui, durant la joventut, vam militar a les Panteres Negres, tant la doctrina escrita i no escrita com el reglament intern explicitaven que la figura i l’obra de Malcolm X eren inviola

Després d’una estrena cinematogràfica limitada a finals de 2012, finalment, "Volar" es comercialitza en suport DVD.

“Continuo tenint la mateixa nefasta opinió del capitalisme, el previsible desastre ecològic i el masclisme.

El Club Esportiu Júpiter va ser fundat per un escocès, David Mauchan, el maig de l’any 1909 en una cerveseria de la rambla del Poblenou de Barcelona.

Devia ser un dissabte del mes de gener de 1999.

27.01.2015

Malcolm X ha estat i continua sent un referent polític per milions de persones arreu del món.

Des que va caure el socialisme real, versió romanesa, cada 22 de desembre, la televisió pública retransmet el procés que va cloure amb l’execució de Nicolae Ceauşescu, considerat el primer re

L’editorial cooperativa Atrapasueños publica Las t

Fidel al documental sobre cultura popular, Carles Prats (Llámale Jess, Historias de Bruguera) ha dedicat pel·lícules a músics com Loquillo o Joe Strummer.

Del 1948 al 1994, part de la cultura sud-africana va entregar puny i ploma al servei de la reivindicació política i la lluita contra les desigualtats i les injustícies d’un règim terrible: l&

El mafiós és, des dels inicis del cinema sonor, un personatge important de les produccions de Hollywood i, per extensió, del cinema mundial.

30.09.2014

Tota revolució comença amb un clic: és aquell instant en què la por desapareix i la submissió es transforma en rebel·lia dins de cada individu.

30.09.2014

A L’Automòbil Club d’Egipte uses múltiples veus, a part d’històries personals i trames polítiques que es barregen. Quin diries que és el tema central?

Subscriure a Expressions