Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

S'ocupa una seu del Banc Sabadell per reclamar un lloguer social digne per a una veïna de l'Hospitalet de Llobregat

Una dona i les seves quatre filles, dos d'ells menors, podrien ser desnonats el pròxim 31 de gener del pis que habiten a Barcelona, propietat de la Sareb però gestionat per Solvia, la immobiliària d'aquesta entitat bancària

Acció feta pel grup d'habitatge de Sants al Banc Sabadell, per negociar una solució per la Verònica | Victor Serri

Activistes del Grup d’Habitatge de Sants (GHAS) han ocupat aquest matí l’oficina del Banc Sabadell situada al número 30 del carrer de Sants de Barcelona per reclamar una solució habitacional per Verónica, una veïna de l’Hospitalet de Llobregat que té una ordre de desallotjament per al dia 31 de gener.  El pis on viu amb les seves quatre filles, dues d’elles menors, és propietat de la Sareb (el banc dolent), però és gestionat per la immobiliària del Banc Sabadell, Solvia. El desnonament es basa en el fet que la veïna no ha pagat a mensualitat, però segons Verónica, va arribar a un acord amb la gestora de l’habitatge –l’empresa Diagonal Company– “per no pagar el lloguer fins que el pis no estigués en condicions de viure”, ja que en el moment d’entrar l’immoble presentava nombrosos desperfectes.

Fins a arribar a l’habitatge d’on ara vol ser desnonada, situat al número 41 del carrer Cotonat de l’Hospitalet de Llobregat, Veronica ha passat per un reguitzell d’irregularitats

Fins a arribar a l’habitatge d’on ara vol ser desnonada, situat al número 41 del carrer de Cotonat de l’Hospitalet de Llobregat, Verónica ha passat per un reguitzell d’irregularitats. Tot va començar quan va llogar un pis, diferent de l’actual, a Esplugues de Llobregat. “Vaig llogar un pis situat a l’avinguda  electricitat a través d’internet a un particular. Quan vaig intentar empadronar-me, em van avisar que el pis era propietat de la Sareb i em vaig adonar que havia estat estafada”, explica. La gestora del pis, Diagonal Company, que treballa per a Solvia li va oferir reubicar-la en un altre immoble i és aleshores quan signa un lloguer de 240 euros al mes amb la immobiliària del Banc Sabadell, el novembre del 2017, per l’habitatge del qual la volen desnonar. Tot i la signatura les irregularitats continuen, segons Verónica, ja que el contracte era per l’àtic primera del número 34 del carrer Cotonat de l’Hospitalet de Llobregat, però li van entregar les claus del tercer primera del mateix bloc. “Quan vaig entrar al pis, no estava en condicions per viure: hi mancaven les finestres i algunes portes, la instal·lació elèctrica era molt precària i hi havia plagues d’insectes”, explica. Verónica es va posar en contacte amb Diagonal Company, que “em va dir que no pagués fins que no s’arreglessin els desperfectes i que ho farien en quinze dies, però el febrer del 2017 encara no ho havien fet i no van respondre quan vaig intentar contactar-los”.

Gairebé un any després, la situació no ha canviat: el pis continua en males condicions i Verónica no ha pagat el lloguer acordat. La diferència és l’arribada d’una notificació del jutjat que ordena el desnonament de l’habitatge per al pròxim 31 de gener. És per aquest motiu que les activistes del GHAS han ocupat la seu del Banc Sabadell aquest matí, des d’on reclamen “aturar el desnonament” com a mesura urgent, però també que es negociï per poder reubicar Verónica i les seves filles en un altre pis de lloguer social. Finalment, a les 4 de la tarda de divendres, el GHAS ha donat per finalitzada l’acció després de cinc hores ocupant l’oficina bancària fins aconseguir el compromís de les responsables de la SAREB d’aturar el desnonament.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!